Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod

HaFo Oct 23, 2012 – 10:19PM


Vet inte i vilken ordning som jag åter anknyter till detta ämne, som för mig är det allra mest centrala i kristen tro:

Har haft ett meningsutbyte me “M” på facebook kring vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Tycker det blev så pass intressant och givande, så jag återger det här under två inlägg:

Inlägg 1 av mailväxling med M

——

M:

“Jo, jag har fascinerats av Peter Halldorf. Det var en tid för många år sedan då jag sökte nåt djupare än det som erbjöds i kyrkan. Ville komma bort från ‘Halleluja-Jesus’, eftersom det inte hade någon substans.

Jag tolkade då Peter på mitt sätt, som då visade sej vara felaktigt, då blev jag ledsen och förvirrad. Jag försökte läsa Pilgrim ett tag. Men det blev oxå konstigt. Så med tiden slutade jag med det, utan har bara försökt leva så gott det går.

HaFo:

Tror att denna Din erfarenhet återspeglar sig hos många människor. Som jag sa så är Halldorf ngt av det mest förföriska idag på den andliga arenan i Sverige, där han förenar, vad som är galet i Pingst, med vad som är galet i trosförkunnelsen/trosrörelsen och som “grädde på moset” av förförelse, så förenar han det med vad som är galet i katolicismens tro, lära liv och utövning.

———

M:

“Försökte hitta en egen relation till Jesus, försökte förstå varför Gud gör som han gör och varför alla ( tex pingst och andra karismatiska rörelser) ser allt som så ‘härligt’. Då måste ju felet ligga helt hos mej, så jag måste vara fördömd i vilket fall. Men ändå känns det inte riktigt så.”

HaFo:

Nej, felet ligger inte hos Dig, utan hos de kristna ledare, som idag är redskap till att förbereda människors sinnen och hjärtan till att hälsa en annan, en istället för Kristus, en falsk Mesasias och falsk världsfrälsare välkommen!

Du är inte fördömd, utan “för dem som är i Kristus (vid tro, hjälplös fötröstan till vem Han ÄR – Gud själv kommen i kroppslig gestalt och hjälplös förtröstan till betydelsen av offret av Kristi persons – Gud och människa förenade – kropp och blod på korset), så finns ingen fördömelse.” Rom. Kap. 8.

——-

M:

“Nu när du skrev om trosrörelse och villoläror…då klack det till i mej..är det därför jag känner som jag känner när jag går till pingst? En gång i tiden predikade de om korset och blodet, men nu är det glättigare än nånsin!

Jag vet inte vem de pratar om längre, blir mest bara sorgsen.”

HaFo:

Kan bara hålla med Dig! Pingst är idag så urvattnat och påverkad av den falska trosförkunnelsen och även av katolicismen, så man kan knappt tro att det är sant.

De utgör idag en bidragande orsak till att förföra människors sinnen och hjärtan till till att hälsa en annan, en istället för Kristus, en falsk Mesasias och falsk världsfrälsare välkommen!

———

M:

Jag har läst på din sida lite, där det pratas mycket om Jesus dog andligen eller inte? Har svårt att förstå resonemanget.

Det jag tror är att Han tog alla synder på korset, han fick känna av dem, och då kände han sej övergiven av Gud, men sedan så överlämnade han sin ande till Fadern och allt var fullbordat.

Han dog kroppsligen som vi oxå kommer att göra, men hans ande gick till fadern, kanske gick han och låste upp dödsriket då under dessa tre dagar han var kroppsligen död. Men sedan återuppstod han för att visa oss att det är inte slut bara för att vi dör. det finns nånting efter. låter det flummigt?

HaFo:

Nä, detta låter inte flummigt, utan långt mer klargörande än tro, läror från trosförkunnelsen/ trosrörelsen, Pingst och många andra sammanhang idag, i den förförelse som drar fram!

Jag har försökt bemöta allt detta sammelsurium från trosförkunnelsen på min hemsida. Och då främst på de “häften” som jag skrivit och även under “undervisning”, “Artiklar” och “Min Åsikt” på:

http://hem.spray.se/harry.forsgren/default.htm
———-

M:

“Hmm, det där med att upphöja Maria har jag aldrig förstått heller…hon var ju bara en människa som vi..varför ska vi tillbedja henne?Det står ju ganska klart att det är Jesus som Vägen, Sanningen och Livet och att Ingen kommer till Fadern utom genom honom. Så då är det ju rätt fåfängligt att tillbe nån annan.

Jag själv skulle då inte vilja att någon skulle be till mej när jag är på andra sidan.”

HaFo:

Vad jag förstår utifrån Skriften, där Jesus i Lukas talar om lasarus och den rike mannen, så kan där aldrig ske en kommunikation “över gränsen”! Allt sådant tal är därmed, bara så vilset ute, med frågan om “själavandring” och spiritism, vilket är helt vilset ute, som det någonsin kan ske!!

Marias uppgift, var att som en syndig människa bidra till att “Jesus blev född i syndigt kötts gestalt”, medan samtidigt “Jesus fördömde synden i köttet” som sann syndfri människa och “Guds fullhet lekamligen” – Gud själv kommen I kroppslig gestalt!!

HaFo
——–

Tack igen för mail Maria som åter gladde mig. Där finns ett djup som jag inte hade förväntat mig. Eftersom det inte heller här handlar om Ditt privatliv, utan om viktiga andliga spörsmål och funderingar, så försöker jag igen även ta upp det meningsutbytet på FB. Om det skulle kunna ha betydelse för ngn att ta del av det.
——

M:

“Nu har jag läst lite på din sida det du skrev om Ulf Ekman. ( på bibekskolan kallade vi honom för Uffe E. tyckte det var kul då)”

HaFo:

Antagligen var det en annan Bibelskola än LO:s som Du gick på eller? För där kallades han enbart pastor Ulf. Hoppas att Du I vart fall får tag på att problemet med Ulf är inte enbart, som många avhoppare anser, att han har en felaktig ledarstil. Ser man till vad han lär, så är han en fullfjädrad villolärare av först trosförkunnelsens förförelse, liksom på senare tid av katolicismens irrläror. Detta senare är en del vakna över , men inte det första!

En del kan ta avstånd från Ekman för hans ledarstil och maktfullkomlighet, samtidigt som man bejakar Hagins förförande villoläror, som Ulf och Sten Nilsson startade ut med vid grundandet av LO. Då har man fortfarande fattat nada kring vad som är galet i spåren efter Ekman och trosförkunnelsen!

——-

M:

“Jag har inte tänkt på att antikrist ande kommer i de egna leden så att säga…förväntade mej mer att det var Islam eller nåt sånt som skulle stå för den biten. Fast samtidigt..jag funderar om det är Islam som är den omtalade draken? Skökan…Usa?”

HaFo:

“Draken” tror jag inte alls kommer att framstå som den drake (djävulen) han är, utan framstår som en fredsälskare som skapar frid och fred på alla områden. En smilande karismatiker som framstår som en “världsfrälsare”, en istället för Kristus, en (falsk) Messias, som bedrar jämväl det Judiska folket, Israels nation, såväl som de “kristna”, som fastnat I det avfall som ska hälsa denna person välkommen och det under namnet av “kristen verksamhet”.

“Skökan” tror jag kommer att vara bredare än en nation eller en enskild andlig företeelse som katolska kyrkan etc. Jag tror det kommer att handla om en samlad avfallen kristenhet, som i “dialog” med andra religioner förenas och samlas under ett tak, “att vi har ju samma Gud”.

Forts mailväxling med M
h HaFo Oct 23, 2012 – 10:22PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg två med mailväxling med M

—-

M:


“Jag har oxå varit influerad av Benny Hinn, där i den där vågen av andlighet som jag upplevde under 90-talet. Men något sjukt var det i hans spår. Och nu börjar ännu en gång dessa sk Lycko-profeter vara på frammarsch igen. Människor dras som flugor till flugtejp till denna förkunnelse. Men i dess spår råder endast tomhet. Ser så mycket ‘ekande brons’ och ‘skrällande cymbaler’.


Men nu verkar det komma med större list än någonsin. Framgångsteologi, att leva i seger, gå i Guds kraft hela tiden.”

HaFo:

Allt detta härstammar egentligen från Branhams förförelse (Du hittar om Branham på Min Åsikt), som växt vidare via bl.a. trosrörelsen, Joels arme, Latter Rain, Apostlarörelsen, Profetrörelsen, Pensacolaväckelsen etc. etc. fram till Bentley och Florida – väckelsen och allehanda falska “Messias – troende”.

Detta falska spys nu ut via kanal 10, Norsk vision och God Channel, under sken av att man förmedlar kristen tro och väckelse!! Ngt som egentligen handlar om det avfall som ska hälsa den falske världsfrälsaren välkommen!! Lögn blir här till sanning och sanning till lögn! Man har “Jesus – festivaler” hit och dit, som alla bejakar detta falska skeende kring vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

——

M:

“Harry, det vänder sej i mej! Jag blir förtvivlad av allt jag ser! VAR är den Kristus som hängde,blödande på korset? Han som är densamme, igår,idag och i evighet??( Inte som ändras bara för att modet ändras….) Vem predikar om honom idag??”

HaFo:

Det är också vad jag efterfrågar! När det kommer på tal vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, så blir det bara tyst. Några mumlar om att det kan vi inte veta. VADÅ GALLMETIAS!

BIBELN ÄR KLAR ÖVER VEM JESUS ÄR OCH BETYDELSEN AV OFFRET AV KRISTI PERSONS KROPP OCH BLOD PÅ KORSET!! SER MAN INTE DET, SÅ ÄR MAN PÅVERKAD AV FÖRFÖRELSE I TIDEN!!

HaFo

——–

(Forts. Med ett svar till Hans – Erik under detta ämne)

Tycker att Du Hans – Erik träffar huvudet på spiken beträffande förförelsen I tiden när Du säger:

“kanhända fienden på alla upptänkliga sätt försöker göra raka vägar krokiga med komplicerade trosformler och ett andligt konsumerande av upplevelser som nöjesindustrin i värden tillhandahåller konsumenterna med…Andlig sensations upplevelser och konsumerande kanske skapar en kick, men för hur länge?

Märkliga trosformler (Teologier) utombiblisk lära hur påverkar det människan? Kanske resulterar det i ett självpresterande, måste uppnå relaterad åskådning för bekräftelse att jag blir gillad av Gud. Villoläror i all dess form tenderar i slutändan att skapa problem för oss människor detta är ett högt pris att betala för den så kallade ‘nya tidens evangelium’ med allt som utlovas av dess företrädare som inte håller sig till det sanna evangeliet i all dess enkelhet.”
—-

HaFo:

Det enkla evangeliet är att Jesus ÄR Gud själv kommen I kroppslig gestalt ( “All fullhet [vilket inte kan vara annat än Gud själv I enheten av Fader Son och Ande med utgångspunkt från GT. att “Jag ÄR Herren, Herren är en”, där grundtexten talar om en ‘sammansatt enhet’ – vilket får sin förklaring från Jesus själv i Joh. Kap. 14 -17].

Det enkla evangeliet är tillika att Jesus är “Kristus kommen i köttet” – (“var och en ande som bekänner att Jesus är Kristus är av Gud, men var och en ande SOM INTE SÅ BEKÄNNER JESUS, är antikrists ande”).

Alltså framgår det att Jesus var Kristus (Gud med oss), redan innan Han kom i kroppslig gestalt = Kristi preexistens. Vilket får sin förklaring i Joh. Kap. 1: “I begynnelsen var Ordet…Ordet var hos Gud och Ordet var Gud… och Ordet vart kött” = Gud och människa blir förenade i Kristi, människans nya ställföreträdares person.

Det enkla evangeliet är tillika att ( 2 Kor. 5: 17 – 21):

“Gud var I Kristus och försonade/förenade världen (människan) med sig själv. Han tillräknar inte människorna deras synder”.

Det enkla evangeliet är att Människan försonas/förenas med Gud i sin ställföreträdares syndfria rättfärdighet och Gudomlighet: (Rom. Kap. 8)

“Född i syndigt kötts gestalt (i arvet efter Maria), så fördömde Han synden i köttet” ( = stängde synden ute från människan i Kristi persons syndfria rättfärdiga Gudomlighet!)

Det enkla evangeliet är att Kristus (Gud och människa förenade/försonade) bär fram det RENA offerblodet av det enligt GT. RENA OFFERLAMMETS KROPP OCH BLOD!

Ock så därefter presenterat i NT:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga” (Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.” (Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.” (Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.” (Hebr. 10: 9 – 10)
——

Detta enkla evangelium vill tydligen inte människor veta av idag, kallar det krångligt och det kan vi inte veta, utan bejakar hellre villfarelse i spåren efter bl. a. trosförkunnelsen och andra villospår angivna tidigare ovan.

Men det är väl så det måste se ut om Skriftens profetiska Ord om ett avfall som ska möjliggöra en annan, en istället för Kristus, en falsk Messias och falsk världsfrälsares inträde på arenan.

Detta förbreds idag på snart sagt alla områden från kaotisk politik, kapsejsad ekonomi, miljöförstörelse som hotar all existens, fram till andlig verksamhet som bara är ett falskt plagiat av “det enkla evangeliet”!

HaFo
h HaFo Oct 26, 2012 – 11:37PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Vidarebefodrar fortsatt meningsutbyte med M, eftersom det kanske kan fylla en funktion även för ngn annan att ta del av:

—–

M:

“Vad ska eller kan vi göra åt alla dessa blinda ledarskap då?”

HaFo:

Jag kämpar och informerar de flesta om läget. Både via mail och min hemsida. Både enskilda, församlingar, präster och pastorer.

Det handlar om att rycka enskilda människor ur den villfarelsens falska eld som idag drar fram under namnet av att vara väckelse. Det går inte att stoppa. För Guds Ord visar på att detta kommer att ske, ett avfall som ska möjliggöra en annan istället för Kristus inträde på arenan (2 Tess.)

Men jämsides så tror jag att det drar fram en sann förtröstan hos enskilda människor kring vem Jesus ÄR och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Jag tror att de genom Guds andes ledning, kommer att i sitt närområde eller så via nätet eller andra kontaktnät, finna igen varandra och “bli varandra till tjänst, varning, förmaning uppbyggelse och tröst”.

——–

M:

“Jag for bara illa en gång när jag lyssnade på närradio när pastorn pratade. Han sa nåt i den här stilen: ‘Vi har predikat så länge om Jesu återkomst men den har inte skett så nu måste vi prata om hur vi ska vara här’.”

HaFo:

Detta är väl både sant och förledande. Visst ska vi leva i nuet. Men vi ska även leva i en förväntan till Kristi tillkommelse.

Det svåra som jag ser det samtidigt, är förberedandet av ett falskt plagiat av Kristi tillkommelse, som samtidigt sker via ändtidens allehanda förförelser. Detta under sken av att vara väckelse och förberedande för framträdandet av Israels nation och bejakande av det Judiska folket.

Visst, det ska bejakas. Men idag sker det under ett falskt sken och falskt budskap, som istället främjar framträdandet av den falske Messias, den falske världsfrälsaren!

—–

“Harry, jag har mött människor som kan bejaka eller som förkastar…”

HaFo:

Ingen människa ska förkastas – what so ever – (2 Kor.5 17 – 21) – “Gud var i Kristus och försonade världen/människorna med sig själv. Han tillräknar inte människorna deras synder. Den som var utan synd, (gjorde han till = tillräknade han människans synd), för att vi i Honom skulle bli rättfärdighet från Gud”.

Jag försöker summera upp innehållet från detta, samman kring vem Jesus ÄR (“Guds fullhet lekamligen” och betydelsen av offret av Kristi persons [Gud och människa förenade/försonade] kropp och blod på korset). Men i sammanhang där detta blir förvanskat säger Skriften:

“Var och en ande som bekänner att Jesus är Kristus kommen i köttet (se vad jag menar att det betyder på min hemsida och även under tidigare inlägg ovan), han är av Gud. Men var och en ande SOM INTE SÅ BEKÄNNER JESUS, är antikrist ande…”

Jag har försökt peka på innebörden av detta på min hemsida:

http://hem.spray.se/harry.forsgren/default.htm

Och där då speciellt på “Häften”, “Artiklar” och på “inlägg – Undervisning” i Menyn

HaFo

h HaFo Dec 5, 2012 – 9:23PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Fick ett mail som jag bara inte kan annat än reagera på. Gör det till flera inlägg under ämnet Vem är Jesus – betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

I inlägg 1 så återger jag mailet som kom till mig i dess helhet (det är tydligen en goggle – översättning, vilket ger det en språklig konstighet, men ändå går det att se mailets mening och vad som vill få sagts därmed):
”Det har förbluffade mig att få reda på att lära som säger att Jesus dog andligen har protesterat av så många kristna.

Jag trodde att alla kristna visste att Jesus dog andligen, hur annars blir de inlösta? För mig är det självklart att han måste dö andligen för att göras oss levande andligt. Det verkar som en så uppenbar och enkel lära att jag aldrig trodde att jag skulle behöva gå tillbaka och lära ut det.

Återigen, som visas i mina andra artiklar, eftersom människan inte erkänner att han är en ande och själ och kropp (1 Tess 5:23), som var Jesus, han hade svårt att förstå vissa uttalanden och händelser i Bibeln. Detta är ytterligare ett exempel där bibellärare inte riktigt erkänt ande, själ och kropp och därmed har de fel delat Ordet.

Om du inte förstår att Jesus hade tre delar, precis som du och jag, en ande, en själ och en kropp, har du svårt att förstå exakt vad som hände på den korset. Du kommer också att ha svårt att förstå vad som skedde i Edens lustgård när människan syndade. Adam hade en ande, själ och kropp. När han syndade, blev hans kropp dömdes till döden och blev dödliga (död-dömd). Men även hans ande dömdes till döden.

Jesus friköpte oss från både fysisk och andlig död och att göra så han var tvungen att dö både dödsfall och stiga från båda. Halleluja! Denna doktrin minskar inte Gud utan ger honom mer ära och heder som beror hans heliga namn!

Definitioner:

Fysisk död – separation av människans ande från kroppen av mannen.

Andlig död – separation av människans ande från Gud eller Guds närvaro.

För att förtydliga, ”dog andligen” betyder Gud Fadern vände sitt ansikte från Jesus när han blev synd på korset. Han drog tillbaka sitt heliga närvaro från sin Son för ett ögonblick. Det betyder inte att Jesus slutat vara gudomlig eller att han bara var en ren man vid tidpunkten för hans död. Jesus vid något tillfälle slutade vara Gud – det är omöjligt. Han kunde inte sluta vara vem han var. ’Gud’ är inte en titel tal om någon, han är en person. Vi använder termen treenighet att förklara att det är Gud Fader, Gud Sonen och Gud den helige Ande (de är tre skilda personer, men en Gud). Det är omöjligt för någon del av gudomen att sluta vara vem de är, nämligen Gud.

Dessutom gör kommer till *******t inte betyda att dö andligen. (När Jesus gick till *******t Han levde andligt som jag skall visa senare i denna artikel). *******t är helt enkelt att hålla platsen för andligt döda tills Domedagen. Att säga att Jesus dog andligen var nödvändig för vår befrielse och inte på något sätt minskar Jesus eller hans gudomlighet.”

Forts. Vem är Jesus – betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.
h HaFo Dec 5, 2012 – 9:25PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 2 om Vem är Jesus – betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Detta sammelsurium av motsägelser ovan kring att Jesus dog andligen men ändå var Gud, är väl ngt av det grövsta av förförelser, som jag hittintills mött på detta område!

Mailskribenten:

”Jag trodde att alla kristna visste att Jesus dog andligen, hur annars blir de inlösta? För mig är det självklart att han måste dö andligen för att göras oss levande andligt. Det verkar som en så uppenbar och enkel lära att jag aldrig trodde att jag skulle behöva gå tillbaka och lära ut det.”

HaFo:

Här har vi trosförkunnelsen i ett nötskal, att Jesus måste bli allt vad människan var, andligt död och skild från Gud, för att förena människan med Gud. DET ÄR ETT ANTI EVANGELIUM!! EVANGELIET ÄR PRECIS DET MOTSATTA:

”Gud var i Kristus och försonade/förenade människan med sig själv”. Vad som räddar människan är att Jesus aldrig i sin syndfria rättfärdighet och Gudomlighet dör andligen (skils från Guds liv som Adam), utan i sin syndfria rättfärdighet och Gudomlighet, förenar Gud och människa (inte dör andligen) och som därmed kan bära fram det RENA offret av Kristi persons (Gud och människa förenade kropp och blod på korset!!)
——–

Mailskribenten:

”Återigen, som visas i mina andra artiklar, eftersom människan inte erkänner att han är en ande och själ och kropp (1 Tess 5:23), som var Jesus, han hade svårt att förstå vissa uttalanden och händelser i Bibeln. Detta är ytterligare ett exempel där bibellärare inte riktigt erkänt ande, själ och kropp och därmed har de fel delat Ordet.

Om du inte förstår att Jesus hade tre delar, precis som du och jag, en ande, en själ och en kropp, har du svårt att förstå exakt vad som hände på den korset. Du kommer också att ha svårt att förstå vad som skedde i Edens lustgård när människan syndade. Adam hade en ande, själ och kropp. När han syndade, blev hans kropp dömdes till döden och blev dödliga (död-dömd). Men även hans ande dömdes till döden.

Jesus friköpte oss från både fysisk och andlig död och att göra så han var tvungen att dö både dödsfall och stiga från båda”

HaFo:

Här ligger en mix av sanning och lögn, som jag redan tidigare har försökt bena ut på min hemsida. Ta del av :

http://hem.spray.se/harry.forsgren/H4Bok.htm

Och jag hoppas att Du där ska finna linjen mellan sanning och lögn här kring vad mailskribenten presenterar ovan!

Forts. Vem är Jesus – betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.
h HaFo Dec 5, 2012 – 9:28PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 3 om Vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Mailskribenten:

Definitioner:

Fysisk död – separation av människans ande från kroppen av mannen.

Andlig död – separation av människans ande från Gud eller Guds närvaro.

”För att förtydliga, ,dog andligen, betyder Gud Fadern vände sitt ansikte från Jesus när han blev synd på korset. Han drog tillbaka sitt heliga närvaro från sin Son för ett ögonblick. Det betyder inte att Jesus slutat vara gudomlig eller att han bara var en ren man vid tidpunkten för hans död. Jesus vid något tillfälle slutade vara Gud – det är omöjligt.

Han kunde inte sluta vara vem han var. ”Gud” är inte en titel tal om någon, han är en person. Vi använder termen treenighet att förklara att det är Gud Fader, Gud Sonen och Gud den helige Ande (de är tre skilda personer, men en Gud). Det är omöjligt för någon del av gudomen att sluta vara vem de är, nämligen Gud.

Dessutom gör kommer till *******t inte betyda att dö andligen. (När Jesus gick till *******t Han levde andligt som jag skall visa senare i denna artikel). *******t är helt enkelt att hålla platsen för andligt döda tills Domedagen.”

HaFo:

Här är dubbelheten i budskapet helt uppenbart:

Jesus är skild från Gud, men ändå inte. Hur går det till att bli så dubbel i sitt budskap !!??

Sanningen är att “Gud var I Kristus och försonade”, alltså ingen åtskillnad mellan Gud och människa i Kristi person! Det är vad som räddar människan i hennes nye ställföreträdare, att Han aldrig misslyckas i likhet med Adam, utan därmed kan Han, den nye ställföretreädaren, som i sin person förenar Gud och människa i “All – (Guds) fullhet lekamligen”, bära fram det RENA offret av Kristi persons KROPP OCH BLOD PÅ KORSET:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga” (Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.” (Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.” (Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.” (Hebr. 10: 9 – 10)

HaFo
h HaFo Dec 6, 2012 – 11:58PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 1 kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Fick ytterligare ett mail från den som med näbbar och klor kämpar för att “Jesus dog andligen”, alltså skildes från Guds gemenskap, var synd till sitt väsen, var lika misslyckad som Adam, därmed inte längre var “Guds fullhet lekamligen”, inte längre var “Kristus kommen i köttet”, utan en från Gud skild människa, som bar fram ett orent offer av en från Gud skild människas kropp och blod och som behövde pånyttfödelse (trosförkunnelsen).

HaFo:

Jag upprepar, detta är ett anti – evangelium! Är Jesus lika misslyckad som Adam, synd till sitt väsen och skild från Guds gemenskap. Då har vi ingen ny ställföreträdare, som i sin person förenade/försonade Gud och människa. Vi har då ingen ställföreträdare, som kunde bära fram det RENA offret av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset.

Vi har då en antifrälsare, som istället bar fram ett orent blod av en från Gud åtskild människa! Och om vi sätter vår tro till detta falska evangelium, så kommer vi att gå förlorade. Och det är vad fienden vill! Och tydligen mailskribentens intentioner, om än utan att kanske själv förstå och inse det!?
—–

Till bevisföring för en åtskillnad mellan Fader och Son och Gud och människa i Kristi person (andlig död), använder sig mailskribenten av nedanstående, som jag återger i dess helhet för att så senare återkomma med kommentarer:

”Den tidiga pingströrelsens förkunnelse om Jesu försoning återgavs i framför allt Lewi Pethrus predikosamling ”Gud med oss” som utkom 1931. På den tiden fanns inte det kontroversiella begreppet JDS (Jesus died spiritually), och den förkunnelse om detta som Lewi Pethrus presenterade möttes aldrig av gensägelser och motargument i de egna leden.

Men i våra dagar har begreppet JDS blivit synonymt med villolära och en orsak till tragiska och alldeles onödiga grupperingar för eller emot.I kapitlet ”Smärtornas man” skriver Lewi Pethrus:

”Ingen av oss kan pejla djupet av Jesu lidande. Han hade hängt på korset i 6 timmar, då han ropade dessa ord: ‘Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?’ Då upplevde Jesus, vad synden är. Han erfor, vad det är att vara gjord till synd. Synden kan icke ha gemenskap med Gud, ej heller den som bär densamma.

Synden åstadkommer skilsmässa från Gud. Och när Jesus tog synden på sig och blev till ett med densamma, då erfor han den andliga dödens fasa. Detta var det förfärliga. Detta var det djupaste djupet i hans lidande.”Och vidare: ”Men den smärta, som övergår varje jordiskt lidande, utstod Jesus, när han blev gjord till synd för oss… Det var heller icke av rädsla för martyrdöden, som Jesus svettades blod i örtagården.

Många av hans efterföljare ha gått i döden och upplevt de grymmaste kroppsliga kval, och de ha gjort det med glädje. Skulle då deras Herre och hövding gråtit och svettats blod för de kroppsliga lidandena! Nej, han säger själv i Getsemane i fråga om denna oerhörda kamp:

‘Skall jag då icke dricka den kalk, som min fader har givit mig?’ …Han skulle, som Paulus säger i Gal. 3 kap, ‘friköpa oss från lagens förbannelse, då han blev en förbannelse för oss’.

‘Han som icke visste av synd, honom har han för oss gjort till synd, på det att vi i honom må bliva rättfärdighet från Gud.’ ”I kapitlet ”Försoningens kalk” skriver Lewi Pethrus: ”Var det månne det kroppsliga lidandet, som låg framför honom, var det bespottelsen, var det… de fysiska smärtorna, han ryggade tillbaka för? Jag tror det icke…Men det stora lidandet var ett andligt lidande”.

JDS-motståndarna har angripit översättningen ”gjord till synd” och i stället vaskat fram innebörden ”gjord till ett syndoffer”. Men då kolliderar man med Bibel 2000, Svenska Folkbibeln, Hedegård, Giertz, 1917 års svenska kyrkobibel, tyska Lutherbibeln, tyska Zwingli, engelska Baker, engelska Scofield och Revised Standard Version. Där skrivs entydigt ”gjord till synd”.

Att vi fått en JDS-debatt beror nog till stor del på några USA-predikanters spekulationer kring Jesu död och vistelse i dödsriket. Där har kritiken varit befogad, men då jag på webben tagit del av motståndet mot JDS har jag till min förvåning funnit, att man inte bara strider mot överdrifter och vantolkningar utan mot själva JDS-tanken.

Angriper vi den citerade förkunnelsen om Jesu andliga död stympar vi försoningen och reducerar hans frälsningsgärning på korset till en martyrdöd. Men vad blir det då kvar av försoningsverket? Artikel från Dagen!”

Forts inlägg kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.
h HaFo Dec 7, 2012 – 12:07AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 2 kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

HaFo:

Det är lite tröttsamt, detta att jag på min hemsida:

http://hem.spray.se/harry.forsgren/default.htm

(kontakta mig om Du inte via denna länk får kontakt med min hemsida)

har bemött och besvarat innehållet i inlägget ovan. Man ids inte ens läsa hemsidans innehåll, men är dock full av energi till att hitta bevis för läran om att Jesus dog andligen. Vem, vad drivs man av då?

Tyvärr kan jag inte av ”tekniska skäl”, länka till ”häftet”: ”Kan Gud dö, Jesu Kristi person, den stora stötestenen”. Där en stor del av ett bemötande av vad som återgets i inlägget ovan finns. Men det går bra att ta del av dess innehåll på hemsidan. Om det nu verkligen är vad som man verkligen är intresserad av att försöka få del av fakta – kunskap!?

Ska för övrigt försöka göra en del kommentarer här som kanske kan fylla en funktion.
——

Författaren till inlägget ovan:

”Den tidiga pingströrelsens förkunnelse om Jesu försoning återgavs i framför allt Lewi Pethrus predikosamling ”Gud med oss” som utkom 1931. På den tiden fanns inte det kontroversiella begreppet JDS (Jesus died spiritually), och den förkunnelse om detta som Lewi Pethrus presenterade möttes aldrig av gensägelser och motargument i de egna leden.

Men i våra dagar har begreppet JDS blivit synonymt med villolära och en orsak till tragiska och alldeles onödiga grupperingar för eller emot.”

HaFo:

Vad sägs egentligen här? Jo att så länge förförelsen och JDS – läran i trosförkunnelsen inte var uppenbar, så reagerade man inte mot Pethrus här övertramp i gränslandet till en andlig död av Jesus. Enligt vad jag hört så tog Pethrus tillbaka en del av vad han här skrev och även uttryckte att trosförkunnelsen var från satan!?

Här sägs också att om man ifrågasätter JDS – läran, så är det tragiskt och en orsak till olika grupperingar för eller emot. Att vara för JDS – läran (att Jesus inte längre är Gud kommen i köttet, utan en från Gud skild andligt död människa och synd till sitt väsen, som offrar en andligt död människas kropp och blod på korset), är alltså enligt denna text, det enda sanna och rätta. Kan en text bli mer förförisk?
———

Så återges då Pethrus text:

I kapitlet ”Smärtornas man” skriver Lewi Pethrus:

(delar upp det i flera delar och besvarar det allteftersom. Tvivlar på att Pethrus verkligen menar att Jesus inte längre är Gud , utan synd till sitt väsen och en från Gud skild andligt död människa som bär fram ett orent offer av en andligt död människas kropp och blod på korset. Men han uttrycker sig väldigt klumpigt och suddigt i gränslandet till ett sådant antievangelium)

”Ingen av oss kan pejla djupet av Jesu lidande. Han hade hängt på korset i 6 timmar, då han ropade dessa ord: ‘Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?’ Då upplevde Jesus, vad synden är. Han erfor, vad det är att vara gjord till synd. Synden kan icke ha gemenskap med Gud, ej heller den som bär densamma.”
——

HaFo:

Visst, ”Då upplevde Jesus, vad synden är. Han erfor, vad det är att vara gjord till synd.” Och visst upplevde Han Gudsövergivenhet. Men innebär det de facto att Han nu till sin natur är synd och verkligen är övergiven av Gud?

Nej, inte om man ser till en helhet av vad Skriften här säger:

Det finns idag krafter i rörelse, som vill tolka detta nödrop av Jesus, som ett bevis för att Jesus dog andligen på korset.

Bibelns definition på andlig död är klar. Det är att inte äga delaktighet av Gudomlig natur i sin natur, äga delaktighet av en syndig natur i sin natur, vara Gudsfrånvänd, förlorad och i behov av pånyttfödelse.

Därmed innebär en andlig död av Jesus att:

Han har en syndig natur. Han är inte sann människa längre.
Det upplöser väsensenheten i Gudomen mellan Fadern och Sonen. Jesus är inte Guds Son längre.

Det upplöser enheten av Gud och människa (den enhet som gör Honom till Kristus – Guds fullhet lekamligen) i den enda personen Kristus. Han är inte längre Kristus.

Det innebär att Jesus inte är den människans ställföreträdare i vilken den andliga döden aldrig sker och övervinnes.

Det innebär att det inte sker försoning mellan Gud och människa i Jesu jordiska kropp.

Det innebär att det inte finns en Kristi rättfärdighet att tillräkna människan.

Det innebär att Jesus inte är Kristus längre och Han kan därmed inte bära fram ett rent offer av Kristi kropp och blod.
—–

Frågan är då om Jesu nödrop på korset verkligen innebär att Jesus är andligt död?

En del menar att, eftersom människan sägs vara andligt död i överträdelser och synder, så är det naturligt att Jesus därmed dör den andliga döden i människans ställe.

Medan Bibeln inte har någon sådan framställning, utan visar att den död Jesus dör i människans ställe, är att bära fram det av Gud bestämda försoningsoffret, som avvänder Guds vrede över synd och syndare. Det är ett offer, som ingen syndig människa kan bära fram: det RENA offret av Kristi (en ren och Gudsförenad människas – Gudamänniskans) kropp och blod.
—-

Andra vill stödja tanken på en andlig död av Jesus med att Han skulle bli mänsklighetens synd i sin natur, för att ta straffet i människans ställe. Medan Bibeln visar att världens synd tillräknades Jesus, utan att Han i sin egen person som Kristus är denna synd, men oskyldigt blir föremål för straffet, blir behandlad som om Han vore syndaren, som för att sona sina brott, ska bära fram det offer Gud bestämt: ett rent offer av Kristi kropp och blod.

Vi behöver alltid läsa Guds Ord i ljuset av Bibelns utsaga vem Jesus är:

Guds Son, med en oupplöslig väsensenhet mellan Fadern och Sonen i Gudomen. ”Jag och fadern är ett”, säger Jesus.

Enheten av Gud och människa i en enda person Kristus, Guds fullhet lekamligen.
I Jesu nödrop om Gudsövergivenhet på korset, framgår inte att det handlar om någon upplösning i det hänseende som ovanstående punkter avser, alltså att Jesus skulle skiljas från Gud i naturhänseende.

Han som var oskyldig, ren och felfri, skulle nu i syndares ställe slaktas och bära fram det rena offret av Kristi kropp och blod, som avvände Guds vrede från människan. Jesus hade ingen annan bekräftelse i den stunden än Skriftens Ord, vilket Han också åberopar.

Jag kan slå mina barn sönder och samman och lämna dem att dö. Visst har jag övergett dem och även om de frågar varför jag överger dem, lämnar jag dem att dö. Fördenskull är de mina barn och jag är deras far. Vi äger samma natur.

Jesus är Guds Son. Han dör inte andligen. Han upphör inte till sin natur att vara Guds Son och Kristus (enheten av Gud och människa i personen Kristus), fast Han i syndares ställe, blir betraktad och behandlad som en syndare, som för att sona alla syndares brott, behöver bära fram ett rent offer av Kristi kropp och blod. Samtidigt är och bär Gud själv fram detta offer: ”Gud var i Kristus och försonade”

Vi kan inte riktigt förstå hur det sker, men vi kan förstå att Gud i sitt Ord säger att detta sker: inte en andlig död av Jesus, men ett rent offer av Kristi kropp och blod, som är den död Jesus dör i människans ställe och som sonar skulden:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga”
(Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.” (Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.” (Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.” (Hebr. 10: 9 – 10)

Forts inlägg kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.
h HaFo Dec 7, 2012 – 12:27AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 3 kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Frågan är då om Jesu nödrop på korset verkligen innebär att Jesus är andligt död, SKILD FRÅN GUD, SYND TILL SITT VÄSEN?

Andlig död innebär att inte ha Gudomligt liv i sin natur. Andlig död innebär inte enbart att vara utan Guds välbehag över sitt liv. Mitt i detta drama, där Jesus tillräknas mänsklighetens synd och blir betraktad och behandlad av Gud som om Han vore syndaren, står det att ”Gud var i Kristus och försonade”.

Mitt i saknaden av Guds välbehag, utan bekräftelse, smärta, lidande vid slakten och offret av Kristi kropp och blod, ”var Gud i Kristus och försonade världen med sig själv.”

En andlig död av Jesus innebär att Gud inte var i Jesus och Jesus var då inteKristus längre. Gud vore då inte i Kristus och försonade. En andlig död av Jesus innebär att det inte finns någon räddning.

Då vore Han inte den ställföreträdare i vilken den andliga döden aldrig skedde och övervanns i människans ställe och så att det finns en Kristi rättfärdighet att tillräkna människan.

Då fanns det inget rent offer av Kristi kropp och blod att bära fram. Det är inte den andliga döden (åtskillnad från Gud), Jesus ska dö i människans ställe. Han skall vara den ställföreträdare i vilkens person den andliga döden aldrig sker, oavsett tillräknad synd, övergivenhet, smärta vånda och lidande i en slakt som går igenom hela Hans person som Kristus. Ändå är Han lydig ända igenom denna slakt för att utföra Guds vilja och ge offret av Kristi kropp och blod, med en bevarad enhet mellan Gud och människa i sin person som Kristus. Han är hela tiden Kristus!

Han är den som i människans ställe ska bära fram det offer ingen med syndig natur eller vanlig människa kan bära fram. Ett rent offer av Kristi kropp och blod. Det är den död Jesus skall dö i människans ställe. Vi kan aldrig riktigt till fullo förstå hur det sker. Men vi kan förstå att det är detta Guds Ord säger sker: inte en andlig död av Jesus (åtskillnad från Gud), men ett rent offer av Kristi kropp och blod på korset.
—–
Frågan är då om Jesu nödrop på korset verkligen innebär att Jesus är andligt död?

Mitt i detta drama är förutsättningen för att Jesus ska kunna bära fram ett rent offer av Kristi kropp och blod att Gud fortfarande till naturen är i Honom, så att Han är Kristus. Det är det centrala huvudbudskapet i Evangeliet: det rena offret av Kristi kropp och blod. Vilket Omöjliggör en andlig död av Jesus.

Det är ett rent felfritt offer av Kristi kropp och blod som sker, med bevarad enhet av Gud och människa i personen Kristus. Människans ställföreträdare går igenom Gudsövergivenheten, smärtan och våndan, med en seger över den andliga döden i Kristi person, genom att den aldrig sker i människans ställföreträdare och att Han bär fram det offer som krävdes för att sona skulden:Kristi kropp och blod.

Det enda som talar för att det skulle vara en naturåtskillnad mellan Fadern och Sonen som sker, är den Obibliska tanken, att om människan är andligt död, så måste hennes ställföreträdare dö den andliga döden. Bibeln har ingen sådan framställning.

Tvärtom:

Det är faktiskt inte så att Bibeln lämnat oss i ovisshet kring Jesu nödrop på korset. Det var inget segerrop, det var ett rop i förtvivlan, var är Guds välbehag över mitt liv, är jag Guds Son? Vid Jesu nödrop på korset prövas trosrelationen mellan Gud och människa i Kristi person till det yttersta.

Han frestas att inte vara lydig intill döden. Han hånas att nu minsann, Du är ju inte Guds Son som kan behandlas så här, Du är ju en syndare och Han frestas testa om Han som Guds Son bara kan kliva ned och slippa lidandet, eller har Han kanske missuppfattat allt och själv inbillat sig vara Guds Son.

Var är Guds välbehag. Allt är bara mörker och lidande i ett helvetiskt kval över den syndabörda som ligger lagd på Honom. Gud är bara tyst och Han upplever i sin själ våndan av Gudsövergivenhet och livskraften rinner ut. Åtminstone ge mig lite lindring!

Utan förnimmelse eller synlig bekräftelse på en levande Gudsrelation i personen Kristus och bevarad enhet av Fader, Son och Ande i den ende Guden, jag ÄR Herren, när Han blir behandlad som syndaren som ska sona sitt brott, så åberopar Jesus Ps. 22.

Där vet han fortsättningen. Det är det halmstrå av förtröstan till Gud Han kan få ur sig och där framgår det att mitt i Jesu nödrop är Gud och människa dock förenade i tro:

”Ty han föraktade inte den förtrycktes elände och såg inte på honom med avsky. Han dolde inte sitt ansikte för honom, när han ropade lyssnade han till honom” (Ps. 22:25).

Eller som Jesaja uttrycker det enligt Folkbibelns fotnot i 53 vers 11:

”Genom den vedermöda hans själ har utståttfår han se ljus och bli tillfreds. Genom Messias syndfria gemenskap med Gud (Jesus är fortfarande Kristi person) förklarar min rättfärdige tjänare alla människor rättfärdiga(segern över människans andliga död) och deras skulder är det som han bär (han är inte skulden utan bär den och betalar priset för den: offret av Kristi kropp och blod) .”

Jesus lider där på korset den andliga dödens vånda, när Gud i Kristi person är tyst och allt verkar som Han vore andligt död och övergiven av Gud. Men det står inte att han dog den andliga döden (skildes från Gud).
Nej, det står ”Han dolde inte sitt ansikte för honom, när han ropade lyssnade han till honom…Genom Messias syndfria gemenskap med Gud…”

När Han ropade svarade Gud och Jesus blir tagen ur den andliga dödens vånda Han där lider och Jesus kan utropa: Det är fullbordat. Han kan där nu som Kristi person (Gud och människa förenade) bära fram det RENA offret av KRISTI PERSONS RENA kropp och blod. Då överlämnar Han sitt liv, sin livsande åt Gud och dör den kroppsliga döden.

Han ger upp andan, men som andligt levande (Gud och människa förenade), som Kristi person i den kroppsliga döden. Där framgår inget tidsglapp mellan att Han överlämnar sitt liv, sin livsande åt Gud och att de tillsammans, Guds identitet och Jesu mänskliga identitet i Kristi person i levande gemenskap, andligt levande, genom Anden och i Anden (driven av Anden) går och åstad… (Se här fortsättningen under häftet ”Kan Gud dö, Jesu Kristi person, den stora stötestenen”. Är Du inte så pass seriös, så att Du gör det, så betackar jag mig för Dina icke – fakta mässiga svepande formuleringar.
——-

Kristus led även den kroppsliga dödens vånda. Han inte bara lider den kroppsliga dödens vånda. Han blir kroppsligen slaktad och dödad. Men Han blir även, tack vare att Han aldrig dog den andliga döden (skild från livet i Gud), men led dess vånda och tagen ur våndan, utan att dö andligen, så blir Han även tagen ur den vånda Han led i den kroppsliga döden, när Han kroppsligen väcks till liv igen och kroppsligen uppstår.

Därmed vanns segern över både den andliga döden och den kroppsliga döden i Kristi person. Den vanns över den andliga döden (åtskillnaden från Gud), genom att den aldrig sker i Kristi person och att Han därigenom, kan ge OFFRET med en REN kropp och ett RENT blod, så kan KRISTI PERSONS kropp väckas till liv av Anden och där vinns segern över den kroppsliga döden.

Var Jesus en andligt död människa hade djävulen segrat och vi har ingen frälsning. Därför är det så viktigt att vi som kristna verkligen ser detta klart och kan vederlägga alla läror som i sitt antikristliga, Gudsförnekande och antiförsoningsbudskap vill åstadkomma en JDS: att Fader och Son, Gud och människa är åtskilda på korset.

Jesus är inte en andligt död människa på korset. Han vore då inte längre Kristi person. Offret vore då en andligt död människas kropp och blod och inte ett offer av KRISTI kropp och blod.

Enheten i treenigheten vore då upplöst, människans ställföreträdare vore lika misslyckad som Adam och Jesus är inte Gud kommen i köttet längre. Hörnstenen Kristi person blir då en stötesten som leder till fall i en sådan lära.

Där i ställföreträdaren är en andlig död omöjlig, genom att enheten mellan Gud och människa i personen Kristus inte kan upplösas, så länge Jesus är syndfri och rättfärdig. Därmed blir den andliga döden övervunnen i människans ställföreträdare och Kristi person, genom att den aldrig sker.

Den juridiska delen i försoningen med att straffet ska vara utdelat över synden och syndaren, ordnar Gud genom att Jesus tillräknas mänsklighetens synd, behandlas som syndaren och upplever smärtan som om Han vore skild från Gud. Han BEHANDLAS OCH SES som Han vore andligt död och skild från livsgemenskapen med Gud.

Hur Gud rent tekniskt ordnar med att detta ställföreträdande lidande av *******ts kval går tvärsigenom hela Kristi väsen, samtidigt som Han i sitt väsen ändå aldrig i faktisk mening är skild från det Gudomliga livet och fortfarande är Kristi person, begriper sig bara Gud på.

Men ett faktum enligt Ordet är att SAMTIDIGT, SÅ VAR GUD I KRISTUS OCH FÖRSONADE (alltså ingen andlig död och åtskiljande mellan Gud och människa i Kristi person i faktisk väsensmässig mening), utan ställföreträdaren kan samtidigt besegra den andliga döden, ÅTSKILLNADEN FRÅN GUD, i sin person, genom sin rättfärdighet och syndfrihet, så att ett åtskiljande mellan Gud och människa i Kristi person (andlig död) i faktisk mening aldrig sker!

Därigenom kan Gud tillräkna människan ställföreträdarens rättfärdighet och Kristus kan samtidigt, just genom att han samtidigt är KRISTI PERSON, bära fram ett rent offer av KRISTI kropp och blod, som det giltiga och tillräckliga offret för världens synd.

Forts inlägg kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.
h HaFo Dec 7, 2012 – 12:33AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 4 kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

I texten från mailskribenten framgår att där det står att Jesus blir gjord till synd, att människor är vilset ute som menar att det faktiskt i grundtexten står ”gjord till syndoffer”. MEN KOLLA DÅ UPP GRUNDTEXTEN, utan att ge så vilsna kommentarer!!

Där det står att Jesus blev ”gjord till synd” så kan det likaväl översättas från grundtexten, att Han blev gjord till syndoffer, vilket stämmer bättre med Bibelns övriga budskap att Jesus TILLRÄKNAS mänsklighetens synd, rättfärdig dör bort från synden och inte in i synden, så att synden vore Hans natur!

Lägger man samman vad som sägs, t.ex. ur Jes. 53: …slagen för våra missgärningar…lät allas vår missgärning drabba honom…så blev han ett skuldoffer…han bär deras missgärningar…blev räknad bland överträdare…, så träder bilden fram av vad som sker.

Den bild Bibeln ger är att Jesus tillräknades människans synd, ”bar den i sin kropp”(en bild av skeendet i Guds ögon), var identifierad med den, utan att vara den eller ha den i sig själv och blev därmed oskyldigt föremål för straffet, som inte är att dö den andliga döden och bli synd i människans ställe, utan att igenom smärtan förbli lydig i sin uppgift, att i sin person, Kristi person genom sin rättfärdighet och syndfrihet försona Gud och människa och besegra den andliga döden i sin person, Kristi person.

Och därigenom som Kristi person kan Han bära fram det offer som avvänder straffet andlig död över människan och betala syndaskulden med ett rent offer: Kristi kropp och blod, rent och Gudsförenat i enlighet med GT:s förebilder till offren i tredje Mosebok.

Är Jesus synd till sin natur och som Trosförkunnelsens JDS faktiskt menar, att Jesus är gjord till synd i sin natur och till sitt väsen inte är Gud, utan en vanlig andligt död människa som behöver pånyttfödelse igen för att vara Kristi person, kan inte Jesus bära fram ett rent offer. Det är överhuvudtaget inte ett offer av KRISTI kropp, utan offret av en vanlig syndig och andligt död människa som där sker.
——

The Quest Study Bible, förklarar versen 2 Kor 5:21 så här:

”Hur blev Jesus synd? Gud gjorde inte den syndfrie Jesus till en syndare. Men Han gjorde så att Jesus tog på sig själv våra synder. Bibeln förklarar att där det står att Han gjorde Honom till synd, så kan det översättas med att Han gjorde Honom till ett syndoffer.”

Dakes Reference Bible, stadfäster också tanken om skuldoffer och Believers Bible Commentary säger:

”Vi måste avvisa varje tanke att Jesus Kristus på korset blir gjord till synd i faktisk bemärkelse till naturen. En sådan tanke är falsk. Våra synder lades på Honom, men de var inte i Honom. Det som skedde var att Gud gjorde Honom till ett syndoffer för oss.”

Albert Barnes i Notes on the New Testament:

”På grekiska står det, Han som inte visste av synd har Han gjort till ett syndoffer för oss. Om det var så att Jesus förtjänade straff, vilket Han skulle ha gjort, om Han var syndig till naturen, så skulle det inte ha varit till någon vinning med Hans lidanden. Om kungörelsen att Han blev gjord till synd, inte innebär att Han hade synd i sig själv och skyldig, så innebär det att Han var ett syndoffer. Ett offer för våra synder.”
——-

Den senare delen av 2 Kor.5:21, visar vad som menas med att Jesus blev till ett med synden.

”för att vi genom honom skulle bli till ett med Guds rättfärdighet.”
Vi vet utifrån Rom. 3 – 5 kap. att den troende inte får en faktisk rättfärdighet i sig själv, till sin egen natur, utan att det handlar om en tillräknad rättfärdighet från Gud, av nåd, genom tro, på grund av Jesu förtjänst. Människan räknas rättfärdig.

Genom vilken förtjänst? Jo, som människans representant uppfyllde Jesus lagen och Guds vilja i människans ställe. Gud kunde fälla en rättfärdiggörelsedom över människan. Räknad rättfärdig för Kristi skull, av nåd, genom tro. Hur? Jo, ”så ska ock genom en endas lydnad de många stå som rättfärdiga.” (5:19)
Vi blir i den här tiden som troende tillräknade Kristi rättfärdighet i en domsakt utanför människan på grund av ställföreträdarens Kristi rättfärdighet.

Men det stannar inte där med rättfärdiggörelsen. Det finns en verklig rättfärdiggörelse av hela människan vid kroppens uppståndelse att vänta, så att människan till hela sin natur blir rättfärdig.

Det står att Kristus blev uppväckt för vår rättfärdiggörelses skull (Rom.4:25). Där handlar det då inte längre om tillräknad rättfärdighet, utan att vi tack vare Kristi kroppsliga uppståndelse, även i vår kroppsliga uppståndelse blir heltigenom rättfärdiga. Vi ska då bli Honom lika i Hans rättfärdighet.

Då lever vi inte enbart i Guds gemenskap på grund av nåd, med tillräknad rättfärdighet för Kristi rättfärdighets skull, som vår ställföreträdare vunnit åt oss i den här tiden. Då lever vi i Guds gemenskap därigenom att vi på grund av Kristi kroppsliga uppståndelse, blir i vår kroppsliga uppståndelse, verkligen till vårt väsen helt igenom rättfärdiggjorda. Vad det fullt ut innebär ska bli spännade att få ta del av.
—–

Segern över den andliga döden för människan, sker alltså genom Jesu lydnad och rättfärdighet i människans ställe och inte genom en andlig död av Jesus (åtskillnad mellan Gud och människa i Kristi person). Segern över den andliga döden vinns i Kristi person genom att där aldrig sker en till väsendet andlig död i Kristi person (åtskillnad från Gud).

Därigenom förenades, försonades Gud och människa där i Kristi person och den andliga döden besegrades.

Forts inlägg kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.
h HaFo Dec 7, 2012 – 12:37AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 5 kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

I texten som tillsändes mig så framgick det, att Jesus skulle ha dött andligen, skilts från Guds gemenskap, därför att Han “blev en förbannelse för vår skull”.

HaFo:

Gal. 3:13 ska inte tolkas utifrån tanken att ”Jesus miste sin Gudastatus för att människan skulle få tillbaka sin Gudastatus” (JDS). Det är en tanke, som inges av samme orm, som på fallets dag i förtäckta ord och med en blandning av sant och falskt av vad Gud hade sagt, lockade med att ni kan bli såsom Gud redan nu.

”Lagens förbannelse” är att den inte kan rädda oss till gemenskap med Gud därför att vi aldrig som ”syndens slavar” kan uppfylla dess krav.
Kristus friköpte oss från denna förbannelse, genom att i människans ställe uppfylla lagen, så att Gud kunde fälla en rättfärdiggörelsedom över människan och tillräkna henne Kristi rättfärdighet på grund av ställföreträdarens uppfyllelse av lagen.

”Kristus är slutet på lagen som frälsningsväg” när Han förenar, försonar Gud och människa i sin jordiska kropp. Tack vare lydnaden miste Han aldrig sin Gudastatus annat än i rättslig juridisk mening och därmed besegrade vår ställföreträdare Kristus människans andliga död, därigenom att den aldrig sker i Honom som Kristi (Gud och människa förenade) person och jordiska kropp.

Kristus friköpte oss från lagens förbannelse när Han aldrig mister sin Gudastatus (aldrig dör andligen utan hela tiden är förenad med Gud – andligt levande) till sin natur och därmed kan bära fram det rena offret av Kristi kropp och blod som Gud krävde som betalning för världens synd.

Jesus ”blev en förbannelse” och räddade människan till gemenskap med Gud, när Han tillräknas människans synd och blir behandlad som om Han vore syndaren som ska sona sitt brott.

Mitt genom ”denna förbannelse” står det att ”Gud var i Kristus och försonade”.

Och vad vi ska sätta vår förtröstan till därmed, är att Jesus mitt igenom alla trauman, förblir fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt: ”all (Guds) fullhet lekamligen”, som därmed i sin person av syndfrihet, rättfärdighet och Gudomlighet, förenar/försonar Gud och människa och som därmed kan bära fram det RENA offret av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset:

Kristi kropp för Dig utgiven, Kristi blod för Dig utgjutet! OCH DET DÄR PÅ KORSET OCH INTE VID NGT SENARE TILLFÄLLE!! Överge att Guds räddning av människan skulle tillgå på ngt annat sätt!!

Vilken form av offer är det som mailskribenten hänger sig till? Jo, att Jesus som skild från Gud, andligt död, full av syndens natur, bär fram ett orent offer av en från Gud skild människa! Den som vill tro att detta är en frälsande tro, må ju då göra det! Men jag säger, att det är en tro från djävulen, som leder till förtappelse i evighetens värld!

HaFo
h HaFo Dec 9, 2012 – 12:14AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Fick ett mail från den som brukar gästa märsta Pingst. Och som därutifrån hävdat att Fadern och Sonen är åtskilda (Jesus övergiven) för ett kort ögonblick, vid Jesu utrop om övergivenhet och som bejakar läran om Jesu andliga död (JDS – läran).

Mailskribenten återger först citat från mig och ger så en kommentar att detta inte alls är vad han tror på:

“Fick ytterligare ett mail från den som med näbbar och klor kämpar för att ‘Jesus dog andligen’, alltså skildes från Guds gemenskap, var synd till sitt väsen, var lika misslyckad som Adam, därmed inte längre var ‘Guds fullhet lekamligen’, inte längre var ‘Kristus kommen i köttet’, utan en från Gud skild människa, som bar fram ett orent offer av en från Gud skild människas kropp och blod och som behövde pånyttfödelse (trosförkunnelsen).”

Mailskribenten:

“Detta tror jag inte på, men det tror du eller vet att jag tror på, märkligt vad du vet om mig.”

HaFo:

Vad jag förstår så bejakar Du termerna om Jesu andliga död (JDS – läran) – eller?. Det betyder just vad jag angav ovan. Om det inte är vad som är Din tro, så ska Du ju då inte använda dessa termer om andlig död, övergiven av Gud etc!!
——-

Mailskribenten försöker så förklara sig:

“Tycker du vantolkar mig eller missförstår mig och det tror jag ligger i vår syn begreppet andlig död (Tråkigt begrepp)

Ur ett mänskligt perspektiv betyder det ju att skiljas från Gud men man skiljs ju inte från sig själv.

Ur ett Guds perspektiv tror jag på vad Jesus säger på korset min Gud varför har du övergett mig, Men Jesus kan ju inte sluta att vara Gud för denna skull han kan ju inte överge sig själv.

Man kan tro när man läser vad du skriver att du tror att Jesus är det han är på grund av Fadern och om Fader överger Sonen så är inte Jesus Jesus längre men så tror jag inte, verkar knasigt att du tror så.

HaFo:

Andlig död innebär enligt Skriften att vara synd till sitt väsen och skild från Guds gemenskap. Att förfäkta att Fadern och Sonen är åtskilda och att Gud och människa är åtskilda i Kristi person, innebär i praktiken att Jesus inte längre är Jesus i Bibelns bemärkelse, utan är en annan Jesus, med ett annat evangelium, som framförs av en annan ande”.

Alltså en falsk Jesus, en falsk Messias, en annan Kristus, som människor sätter tro till och som ska förbereda människors sinnen och hjärtan till att bejaka och hälsa välkommen den falske världsfrälsaren. Jag kan inte finna annat än att det är denne falske Jesus som mailskribenten är påverkad av och som denne i sin tur förmedlar!
——-

Mailskribenten fortsätter:

“Min syn på treenighet är tre olika personer(personligheter) Gud Fader Herren Jesus som också är Gud och Gud den Helig Ande var och med sin egen härlighet som är totalt eniga och som tituleras Gud, det bästa namnet gav han nog sig själv JAG ÄR och Alfa & Omega. Men jag vet inte om du tror på treenigheten.”

HaFo:

Varför läser Du inte igenom innehållet på min hemsida? I så fall hade Du inte behövt resa liknande frågor! Jag tror enligt Skriften på Guds proklamation av sin person: “Jag är Herren, Herren är en”, där grundtexten visar på “en sammansatt enhet” i begreppet “en”.

Denna sammansatta enhet, med inbördes funktioner och relationer, av Fader Son och Ande, visar Jesus på i Joh. Kap. 14 – 17. Jag tror alltså utifrån dessa Skriftens ord på “en Gud i tre personer och tre personer i en Gud”.

Denna sammansatta enhet blir i läran om en andlig död av Jesus, en kort åtskillnad mellan Gud och människa, upplöst. I den läran är Jesus endast en från Gud frånskild andligt död människa i praktiken, oavsett hur många vackra ord som man försöker uppbringa för att dölja detta falsarium.

Tror man då inte på denna lära, så ska man då inte å ena sidan lansera den, samtidigt som man tar avstånd ifrån dess egentliga betydelse! Det bara skapar förvirring!

Forts. Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död
h HaFo Dec 9, 2012 – 12:20AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 2 Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död
Mailskribenten fortsätter:

“Så jag tror på Jesus när han säger att han var övergiven och att han var kapabel att bedöma det och jag tror att han var det för en kort stund, övergiven&straffad för våra synder”

Mailskribenten:

“Tror inte att han blev lika misslyckad som Adam, och jag förstår inte hur man kan dra en så knasig slutsats.”

HaFo:

Mailskribenten inser inte att om man hävdar att Jesus är skild från Gud, så är man lika misslyckad som Adam! Även om det så var för ett litet ögonblick!
Det är uppenbart att mailskribenten inte ens bemödat sig om att läsa vad jag skrev i mitt förra inlägg:

Jag upprepar det därför igen och hoppas att mailskribenten denna gång bemödar sig om att läsa igenom innehållet (tjatigt javisst, men vad gör man när människor inte läser vad man skriver, men ändå har “klara, färdiga svar” till vad man skrivit utan att läsa det!!:
———-

Det finns idag krafter i rörelse, som vill tolka detta nödrop av Jesus, som ett bevis för att Jesus dog andligen på korset.

Bibelns definition på andlig död är klar. Det är att inte äga delaktighet av Gudomlig natur i sin natur, äga delaktighet av en syndig natur i sin natur, vara Gudsfrånvänd, förlorad och i behov av pånyttfödelse.

Därmed innebär en andlig död av Jesus att:

Han har en syndig natur. Han är inte sann människa längre.
Det upplöser väsensenheten i Gudomen mellan Fadern och Sonen. Jesus är inte Guds Son längre.

Det upplöser enheten av Gud och människa (den enhet som gör Honom till Kristus – Guds fullhet lekamligen) i den enda personen Kristus. Han är inte längre Kristus.

Det innebär att Jesus inte är den människans ställföreträdare i vilken den andliga döden aldrig sker och övervinnes.

Det innebär att det inte sker försoning mellan Gud och människa i Jesu jordiska kropp.

Det innebär att det inte finns en Kristi rättfärdighet att tillräkna människan.

Det innebär att Jesus inte är Kristus längre och Han kan därmed inte bära fram ett rent offer av Kristi kropp och blod.
Frågan är då om Jesu nödrop på korset verkligen innebär att Jesus är andligt död?

En del menar att, eftersom människan sägs vara andligt död i överträdelser och synder, så är det naturligt att Jesus därmed dör den andliga döden i människans ställe. Medan Bibeln inte har någon sådan framställning, utan visar att den död Jesus dör i människans ställe, är att bära fram det av Gud bestämda försoningsoffret, som avvänder Guds vrede över synd och syndare.

Det är ett offer ingen syndig människa kan bära fram: det rena offret av Kristi (en ren och Gudsförenad människas – Gudamänniskans) kropp och blod.

Andra vill stödja tanken på en andlig död av Jesus med att Han skulle bli mänsklighetens synd i sin natur, för att ta straffet i människans ställe. Medan Bibeln visar att världens synd tillräknades Jesus, utan att Han i sin egen person som Kristus är denna synd, men oskyldigt blir föremål för straffet, blir behandlad som om Han vore syndaren som för att sona sina brott, ska bära fram det offer Gud bestämt: ett rent offer av Kristi kropp och blod.

Vi behöver alltid läsa Guds Ord i ljuset av Bibelns utsaga vem Jesus är:
Guds Son, med en oupplöslig väsensenhet mellan Fadern och Sonen i Gudomen. ”Jag och fadern är ett”, säger Jesus.

Enheten av Gud och människa i en enda person Kristus, Guds fullhet lekamligen.

I Jesu nödrop om Gudsövergivenhet på korset, framgår inte att det handlar om någon upplösning i det hänseende som ovanstående punkter avser, alltså att Jesus skulle skiljas från Gud i naturhänseende.

Han som var oskyldig, ren och felfri, skulle nu i syndares ställe slaktas och bära fram det rena offret av Kristi kropp och blod, som avvände Guds vrede från människan. Jesus hade ingen annan bekräftelse i den stunden än Skriftens Ord, vilket Han också åberopar.

Jag kan slå mina barn sönder och samman och lämna dem att dö. Visst har jag övergett dem och även om de frågar varför jag överger dem, lämnar jag dem att dö. Fördenskull är de mina barn och jag är deras far. Vi äger samma natur.
Jesus är Guds Son.

Han dör inte andligen. Han upphör inte till sin natur att vara Guds Son och Kristus (enheten av Gud och människa i personen Kristus), fast Han i syndares ställe, blir betraktad och behandlad som en syndare, som för att sona alla syndares brott, behöver bära fram ett rent offer av Kristi kropp och blod. Samtidigt är och bär Gud själv fram detta offer: ”Gud var i Kristus och försonade”

Vi kan inte riktigt förstå hur det sker, men vi kan förstå att Gud i sitt Ord säger att detta sker: inte en andlig död av Jesus, men ett rent offer av Kristi kropp och blod, som är den död Jesus dör i människans ställe och som sonar skulden:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga” (Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.” (Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.” (Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.”(Hebr. 10: 9 – 10)

Forts. Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död
h HaFo Dec 9, 2012 – 12:32AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 3 Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död

Frågan är då om Jesu nödrop på korset verkligen innebär att Jesus är andligt död, SKILD FRÅN GUD, SYND TILL SITT VÄSEN?

Andlig död innebär att inte ha Gudomligt liv i sin natur. Andlig död innebär inte enbart att vara utan Guds välbehag över sitt liv. Mitt i detta drama, där Jesus tillräknas mänsklighetens synd och blir betraktad och behandlad av Gud som om Han vore syndaren, står det att ”Gud var i Kristus och försonade”.

Mitt i saknaden av Guds välbehag, utan bekräftelse, smärta, lidande vid slakten och offret av Kristi kropp och blod, ”var Gud i Kristus och försonade världen med sig själv.”

En andlig död av Jesus innebär att Gud inte var i Jesus och Jesus var då inte Kristus längre. Gud vore då inte i Kristus och försonade. En andlig död av Jesus innebär att det inte finns någon räddning.

Då vore Han inte den ställföreträdare i vilken den andliga döden aldrig skedde och övervanns i människans ställe och så att det finns en Kristi rättfärdighet att tillräkna människan.

Då fanns det inget rent offer av Kristi kropp och blod att bära fram. Det är inte den andliga döden (åtskillnad från Gud), Jesus ska dö i människans ställe. Han skall vara den ställföreträdare i vilkens person den andliga döden aldrig sker, oavsett tillräknad synd, övergivenhet, smärta vånda och lidande i en slakt som går igenom hela Hans person som Kristus.

Ändå är Han lydig ända igenom denna slakt för att utföra Guds vilja och ge offret av Kristi kropp och blod, med en bevarad enhet mellan Gud och människa i sin person som Kristus. Han är hela tiden Kristus!

Han är den som i människans ställe ska bära fram det offer ingen med syndig natur eller vanlig människa kan bära fram. Ett rent offer av Kristi kropp och blod. Det är den död Jesus skall dö i människans ställe.

Vi kan aldrig riktigt till fullo förstå hur det sker. Men vi kan förstå att det är detta Guds Ord säger sker: inte en andlig död av Jesus (åtskillnad från Gud), men ett rent offer av Kristi kropp och blod på korset.
—–

Frågan är då om Jesu nödrop på korset verkligen innebär att Jesus är andligt död?

Mitt i detta drama är förutsättningen för att Jesus ska kunna bära fram ett rent offer av Kristi kropp och blod att Gud fortfarande till naturen är i Honom, så att Han är Kristus. Det är det centrala huvudbudskapet i Evangeliet: det rena offret av Kristi kropp och blod. Vilket Omöjliggör en andlig död av Jesus.

Det är ett rent felfritt offer av Kristi kropp och blod som sker, med bevarad enhet av Gud och människa i personen Kristus. Människans ställföreträdare går igenom Gudsövergivenheten, smärtan och våndan, med en seger över den andliga döden i Kristi person, genom att den aldrig sker i människans ställföreträdare och att Han därigenom bär fram det offer som krävdes för att sona skulden:Kristi (Gud och människa försonade/förenade) kropp och blod PÅ KORSET.

Det enda som talar för att det skulle vara en naturåtskillnad mellan Fadern och Sonen som sker, är den Obibliska tanken, att om människan är andligt död, så måste hennes ställföreträdare dö den andliga döden. Bibeln har ingen sådan framställning AV EN FRÅN GUD SKILD ANDLIGT DÖD FRÄLSARE, SOM DÄRMED SKULLE VARA EN SYNDIG FRÅN GUD SKILD, ANDLIGT DÖD MÄNNISKA.

Tvärtom:

Det är faktiskt inte så att Bibeln lämnat oss i ovisshet kring Jesu nödrop på korset. Det var inget segerrop, det var ett rop i förtvivlan, var är Guds välbehag över mitt liv, är jag Guds Son?

Vid Jesu nödrop på korset prövas trosrelationen mellan Gud och människa i Kristi person till det yttersta.

Han frestas att inte vara lydig intill döden. Han hånas att nu minsann, Du är ju inte Guds Son som kan behandlas så här, Du är ju en syndare och Han frestas testa om Han som Guds Son bara kan kliva ned och slippa lidandet, eller har Han kanske missuppfattat allt och själv inbillat sig vara Guds Son.

Var är Guds välbehag. Allt är bara mörker och lidande i ett helvetiskt kval över den syndabörda som ligger lagd på Honom. Gud är bara tyst och Han upplever i sin själ våndan av Gudsövergivenhet och livskraften rinner ut. Åtminstone ge mig lite lindring!

Utan förnimmelse eller synlig bekräftelse på en levande Gudsrelation i personen Kristus och bevarad enhet av Fader, Son och Ande i den ende Guden, jag ÄR Herren, när Han blir behandlad som syndaren som ska sona sitt brott, så åberopar Jesus Ps. 22.

Där vet han fortsättningen. Det är det halmstrå av förtröstan till Gud Han kan få ur sig och där framgår det att mitt i Jesu nödrop är Gud och människa dock förenade i tro:
”Ty han föraktade inte den förtrycktes elände och såg inte på honom med avsky. Han dolde inte sitt ansikte för honom, när han ropade lyssnade han till honom” (Ps. 22:25).

Eller som Jesaja uttrycker det enligt Folkbibelns fotnot i 53 vers 11:

”Genom den vedermöda hans själ har utståttfår han se ljus och bli tillfreds. Genom Messias syndfria gemenskap med Gud (Jesus är fortfarande Kristi person) förklarar min rättfärdige tjänare alla människor rättfärdiga(segern över människans andliga död) och deras skulder är det som han bär (han är inte skulden utan bär den och betalar priset för den: offret av Kristi kropp och blod).”

Jesus lider där på korset den andliga dödens vånda, när Gud i Kristi person är tyst och allt verkar som Han vore andligt död och övergiven av Gud. Men det står inte att han dog den andliga döden (skildes från Gud).

Nej, det står ”Han dolde inte sitt ansikte för honom, när han ropade lyssnade han till honom…Genom Messias syndfria gemenskap med Gud…”

När Han ropade svarade Gud och Jesus blir tagen ur den andliga dödens vånda Han där lider och Jesus kan utropa: Det är fullbordat. Han kan där nu som Kristi person (Gud och människa förenade) bära fram det RENA offret av KRISTI PERSONS RENA kropp och blod. Då överlämnar Han sitt liv, sin livsande åt Gud och dör den kroppsliga döden.

Han ger upp andan, men som andligt levande (Gud och människa förenade), som Kristi person i den kroppsliga döden. Där framgår inget tidsglapp mellan att Han överlämnar sitt liv, sin livsande åt Gud och att de tillsammans, Guds identitet och Jesu mänskliga identitet i Kristi person i levande gemenskap, andligt levande, genom Anden och i Anden (driven av Anden) går och åstad…

(Se här fortsättningen under häftet ”Kan Gud dö, Jesu Kristi person, den stora stötestenen”. Försök vara så pass seriös så Du läser igenom innehållet där, så Du inte behöver ställa frågor som redan där är besvarade!)
——-

Kristus led även den kroppsliga dödens vånda. Han inte bara lider den kroppsliga dödens vånda. Han blir kroppsligen slaktad och dödad. Men Han blir även, tack vare att Han aldrig dog den andliga döden (skild från livet i Gud), men led dess vånda och tagen ur våndan, utan att dö andligen, så blir Han även tagen ur den vånda Han led i den kroppsliga döden, när Han kroppsligen väcks till liv igen och kroppsligen uppstår.

Därmed vanns segern över både den andliga döden och den kroppsliga döden i Kristi person. Den vanns över den andliga döden (åtskillnaden från Gud), genom att den aldrig sker i Kristi person och att Han därigenom, kan ge OFFRET med en REN kropp och ett RENT blod, så kan KRISTI PERSONS kropp väckas till liv av Anden och där vinns segern över den kroppsliga döden.

Var Jesus en andligt död människa hade djävulen segrat och vi har ingen frälsning. Därför är det så viktigt att vi som kristna verkligen ser detta klart och kan vederlägga alla läror som i sitt antikristliga, Gudsförnekande och antiförsoningsbudskap vill åstadkomma en JDS: att Fader och Son, Gud och människa är åtskilda på korset.

Jesus är inte en andligt död människa på korset. Han vore då inte längre Kristi person. Offret vore då en andligt död människas kropp och blod och inte ett offer av KRISTI kropp och blod.

Enheten i treenigheten vore då upplöst, människans ställföreträdare vore lika misslyckad som Adam och Jesus är inte Gud kommen i köttet längre. Hörnstenen Kristi person blir då en stötesten som leder till fall i en sådan lära.

Där i ställföreträdaren är en andlig död (ÅTSKILLNAD FRÅN GUD) omöjlig, genom att enheten mellan Gud och människa i personen Kristus inte kan upplösas, så länge Jesus är syndfri och rättfärdig. Därmed blir den andliga döden övervunnen i människans ställföreträdare och Kristi person, genom att den aldrig sker.

Den juridiska delen i försoningen med att straffet ska vara utdelat över synden och syndaren, ordnar Gud genom att Jesus tillräknas mänsklighetens synd, behandlas som syndaren och upplever smärtan som om Han vore skild från Gud. Han BEHANDLAS OCH SES som Han vore andligt död och skild från livsgemenskapen med Gud.
Hur Gud rent tekniskt ordnar med att detta ställföreträdande lidande av *******ts kval går tvärsigenom hela Kristi väsen, samtidigt som Han i sitt väsen ändå aldrig i faktisk mening är skild från det Gudomliga livet och fortfarande är Kristi person, begriper sig bara Gud på.

Men ett faktum enligt Ordet är att SAMTIDIGT, SÅ VAR GUD I KRISTUS OCH FÖRSONADE (alltså ingen andlig död och åtskiljande mellan Gud och människa i Kristi person i faktisk väsensmässig mening), utan ställföreträdaren kan samtidigt besegra den andliga döden, ÅTSKILLNADEN FRÅN GUD, i sin person, genom sin rättfärdighet och syndfrihet, så att ett åtskiljande mellan Gud och människa i Kristi person (andlig död) i faktisk mening aldrig sker!

Därigenom kan Gud tillräkna människan ställföreträdarens rättfärdighet och Kristus kan samtidigt, just genom att han samtidigt är KRISTI PERSON, bära fram ett rent offer av KRISTI kropp och blod, som det giltiga och tillräckliga offret för världens synd.

Forts. Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död
h HaFo Dec 9, 2012 – 12:38AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 4 Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död
I texten från mailskribenten framgår att där det står att Jesus blir gjord till synd, att människor är vilset ute som menar att det faktiskt i grundtexten står ”gjord till syndoffer”. MEN KOLLA DÅ UPP GRUNDTEXTEN, utan att ge så vilsna kommentarer!!

Där det står att Jesus blev ”gjord till synd” så kan det likaväl översättas från grundtexten, att Han blev gjord till syndoffer, vilket stämmer bättre med Bibelns övriga budskap att Jesus TILLRÄKNAS mänsklighetens synd, rättfärdig dör bort från synden och inte in i synden, så att synden vore Hans natur!

Lägger man samman vad som sägs, t.ex. ur Jes. 53: …slagen för våra missgärningar…lät allas vår missgärning drabba honom…så blev han ett skuldoffer…han bär deras missgärningar…blev räknad bland överträdare…, så träder bilden fram av vad som sker.

Den bild Bibeln ger är att Jesus tillräknades människans synd, ”bar den i sin kropp”(en bild av skeendet i Guds ögon), var identifierad med den, utan att vara den eller ha den i sig själv och blev därmed oskyldigt föremål för straffet, som inte är att dö den andliga döden och bli synd i människans ställe, utan att igenom smärtan förbli lydig i sin uppgift, att i sin person, Kristi person, genom sin rättfärdighet och syndfrihet försona Gud och människa och besegra den andliga döden i sin person, Kristi person.

Och därigenom som Kristi person kan Han bära fram det offer som avvänder straffet andlig död över människan och betala syndaskulden med ett rent offer:

Kristi kropp och blod, rent och Gudsförenat i enlighet med GT:s förebilder till offren i tredje Mosebok av Guds rena offerlamm.

Är Jesus synd till sin natur och som Trosförkunnelsens JDS faktiskt menar, att Jesus är gjord till synd i sin natur och till sitt väsen inte är Gud, utan en vanlig andligt död människa som behöver pånyttfödelse igen för att vara Kristi person, kan inte Jesus bära fram ett rent offer. Det är överhuvudtaget inte ett offer av KRISTI kropp, utan offret av en vanlig syndig och andligt död människa, som då där sker.
——

The Quest Study Bible, förklarar versen 2 Kor 5:21 så här:

”Hur blev Jesus synd? Gud gjorde inte den syndfrie Jesus till en syndare. Men Han gjorde så att Jesus tog på sig själv våra synder. Bibeln förklarar att där det står att Han gjorde Honom till synd, så kan det översättas med att Han gjorde Honom till ett syndoffer.”

Dakes Reference Bible, stadfäster också tanken om skuldoffer och Believers Bible Commentary säger:

”Vi måste avvisa varje tanke att Jesus Kristus på korset blir gjord till synd i faktisk bemärkelse till naturen. En sådan tanke är falsk. Våra synder lades på Honom, men de var inte i Honom. Det som skedde var att Gud gjorde Honom till ett syndoffer för oss.”

Albert Barnes i Notes on the New Testament:

”På grekiska står det, Han som inte visste av synd har Han gjort till ett syndoffer för oss. Om det var så att Jesus förtjänade straff, vilket Han skulle ha gjort, om Han var syndig till naturen, så skulle det inte ha varit till någon vinning med Hans lidanden. Om kungörelsen att Han blev gjord till synd, inte innebär att Han hade synd i sig själv och skyldig, så innebär det att Han var ett syndoffer. Ett offer för våra synder.”
——-

Den senare delen av 2 Kor.5:21, visar vad som menas med att Jesus blev till ett med synden.

”för att vi genom honom skulle bli till ett med Guds rättfärdighet.”

Vi vet utifrån Rom. 3 – 5 kap. att den troende inte får en faktisk rättfärdighet i sig själv, till sin egen natur, utan att det handlar om en tillräknad rättfärdighet från Gud, av nåd, genom tro, på grund av Jesu förtjänst. Människan räknas rättfärdig.

Genom vilken förtjänst? Jo, som människans representant uppfyllde Jesus lagen och Guds vilja i människans ställe. Gud kunde fälla en rättfärdiggörelsedom över människan. Räknad rättfärdig för Kristi skull, av nåd, genom tro. Hur? Jo, ”så ska ock genom en endas lydnad de många stå som rättfärdiga.” (5:19)

Vi blir i den här tiden som troende tillräknade Kristi rättfärdighet i en domsakt utanför människan på grund av ställföreträdarens Kristi rättfärdighet.

Men det stannar inte där med rättfärdiggörelsen. Det finns en verklig rättfärdiggörelse av hela människan vid kroppens uppståndelse att vänta, så att människan till hela sin natur blir rättfärdig.

Det står att Kristus blev uppväckt för vår rättfärdiggörelses skull (Rom.4:25). Där handlar det då inte längre om tillräknad rättfärdighet, utan att vi tack vare Kristi kroppsliga uppståndelse, även i vår kroppsliga uppståndelse blir heltigenom rättfärdiga. Vi ska då bli Honom lika i Hans rättfärdighet.

Då lever vi inte enbart i Guds gemenskap på grund av nåd, med tillräknad rättfärdighet för Kristi rättfärdighets skull, som vår ställföreträdare vunnit åt oss i den här tiden. Då lever vi i Guds gemenskap därigenom att vi på grund av Kristi kroppsliga uppståndelse, blir i vår kroppsliga uppståndelse, verkligen till vårt väsen helt igenom rättfärdiggjorda. Vad det fullt ut innebär ska bli spännande att få ta del av.
—–

Segern över den andliga döden för människan, sker alltså genom Jesu lydnad och rättfärdighet i människans ställe och inte genom en andlig död av Jesus (åtskillnad mellan Gud och människa i Kristi person). Segern över den andliga döden vinns i Kristi person genom att där aldrig sker en till väsendet andlig död i Kristi person (åtskillnad från Gud).
Därigenom förenades, försonades Gud och människa där i Kristi person och den andliga döden besegrades.

Forts. Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död
h HaFo Dec 9, 2012 – 12:42AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 5 Vad innebär ett bejakande av läran om Jesu andliga död

I texten som tillsändes mig så framgick det, att Jesus skulle ha dött andligen, skilts från Guds gemenskap, därför att Han “blev en förbannelse för vår skull”.

HaFo:

Gal. 3:13 ska inte tolkas utifrån tanken att ”Jesus miste sin Gudastatus för att människan skulle få tillbaka sin Gudastatus” (JDS). Det är en tanke, som inges av samme orm, som på fallets dag i förtäckta ord och med en blandning av sant och falskt av vad Gud hade sagt, lockade med att ni kan bli såsom Gud redan nu.

”Lagens förbannelse” är att den inte kan rädda oss till gemenskap med Gud därför att vi aldrig som ”syndens slavar” kan uppfylla dess krav.
Kristus friköpte oss från denna förbannelse, genom att i människans ställe uppfylla lagen, så att Gud kunde fälla en rättfärdiggörelsedom över människan och tillräkna henne Kristi rättfärdighet på grund av ställföreträdarens uppfyllelse av lagen.

”Kristus är slutet på lagen som frälsningsväg” när Han förenar, försonar Gud och människa i sin jordiska kropp. Tack vare lydnaden miste Han aldrig sin Gudastatus annat än i rättslig juridisk mening och därmed besegrade vår ställföreträdare Kristus människans andliga död, därigenom att den aldrig sker i Honom som Kristi (Gud och människa förenade) person och jordiska kropp.

Kristus friköpte oss från lagens förbannelse när Han aldrig mister sin Gudastatus (aldrig dör andligen utan hela tiden är förenad med Gud) till sin natur och därmed kan bära fram det rena offret av Kristi kropp och blod som Gud krävde som betalning för världens synd.

Jesus ”blev en förbannelse” och räddade människan till gemenskap med Gud, när Han tillräknas människans synd och blir behandlad som om Han vore syndaren som ska sona sitt brott.

Mitt genom ”denna förbannelse” står det att ”Gud var i Kristus och försonade”.

Och vad vi ska sätta vår förtröstan till därmed, är att Jesus mitt igenom alla trauman, förblir fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt: ”all (Guds) fullhet lekamligen”, som därmed i sin person av syndfrihet, rättfärdighet och Gudomlighet, förenar/försonar Gud och människa och som därmed kan bära fram det RENA offret av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset:

Kristi kropp för Dig utgiven, Kristi blod för Dig utgjutet! OCH DET DÄR PÅ KORSET OCH INTE VID NGT SENARE TILLFÄLLE!! Eller att Guds räddning av människan skulle tillgå på ngt annat sätt!!

Vilken form av offer är det som mailskribenten hänger sig till? Mitt i alla sina dubbla budskap kring att Jesus dör andligen (där dess betydelse förnekas), men ändå är Gud:

Jo, att Jesus som skild från Gud, andligt död, full av syndens natur, bär fram ett orent offer av en från Gud skild människa (Det är vad tron på Jesu andliga död och Gudsövergivenhet handlar om)! Den som vill tro att detta är en frälsande tro, må ju då göra det! Men jag säger att detta är en tro från djävulen, som leder till förtappelse i evighetens värld!

HaFo
h HaFo Dec 9, 2012 – 11:28PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Har fått en reprimand från den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS. Jag antydde att han gick på Märsta Pingst. Han menar att jag är en skitstövel och förtalare eftersom han lämnade Märsta Pingst år 2000.

Jag har bett honom om ursäkt för att jag misstog mig. Men denna min miss, att så inte var fallet, att han fortfarande besökte Märsta Pingst, förändrar inget i sak, kring vad vi här avhandlar kring JDS och vad denne, där kring det ämnet förmedlar!! Som stämmer väl överens med vad Märsta Pingst också förmedlar!
——

Det kan väl knappast här dock skada med en upplysning kring Märsta Pingst och Amritzer. Det visar väl på hur klok “JDS – mailskribenten”, var som lämnade detta vilsna sammanhang (Men hur påverkad hann han ändå bli av förförelsen där utifrån vad han idag förmedlar?)
———-

Om Märsta Pingst och Amritzer

http://www.dagen.se/nyheter/sven-bengtsson-slutar-i-marsta-pingstforsamling-/

Citat

För ett år sedan genomgick Märsta pingstförsamling en kris när pastor Johannes Amritzer lämnade Märsta pingst för att bilda en egen församling i Stockholm city.

Förklaringen till splittringen var enligt Sven Bengtsson samarbetssvårigheter mellan församlingen och Amritzer.
———

Har fåt 2 mail med anledning av innehållet under detta ämne. Återger en del av vad som där skrivs:

Mail 1 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran (Gör detta första mail till 2 inlägg).
———

Inlägg 1 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran

“JDS – mailskribenten”:

Citat

“Definitioner:

Fysisk död – separation av människans ande från kroppen av mannen.
Andlig död – separation av människans ande från Gud eller Guds närvaro.

För att förtydliga, ,dog andligen, betyder Gud Fadern vände sitt ansikte från Jesus när han blev synd på korset. Han drog tillbaka sitt heliga närvaro från sin Son för ett ögonblick.

Det betyder inte att Jesus slutat vara gudomlig eller att han bara var en ren man vid tidpunkten för hans död. Jesus vid något tillfälle slutade vara Gud – det är omöjligt.

Han kunde inte sluta vara vem han var. ‘Gud’ är inte en titel tal om någon, han är en person.
Vi använder termen treenighet att förklara att det är Gud Fader, Gud Sonen och Gud den helige Ande (de är tre skilda personer, men en Gud). Det är omöjligt för någon del av gudomen att sluta vara vem de är, nämligen Gud.

Slut citat

JDS – mailskribenten fortsätter:

”Återigen, som visas i mina andra artiklar, eftersom människan inte erkänner att han är en ande och själ och kropp (1 Tess 5:23), som var Jesus, han hade svårt att förstå vissa uttalanden och händelser i Bibeln. Detta är ytterligare ett exempel där bibellärare inte riktigt erkänt ande,
själ och kropp och därmed har de fel delat Ordet.

Om du inte förstår att Jesus hade tre delar, precis som du och jag, en ande, en själ och en kropp, har du svårt att förstå exakt vad som hände på den korset. Du kommer också att ha svårt att förstå vad som skedde i Edens lustgård när människan syndade. Adam hade en ande, själ och kropp. När han syndade, blev hans kropp dömdes till döden och blev dödliga
(död-dömd). Men även hans ande dömdes till döden.

Jesus friköpte oss från både fysisk och andlig död och att göra så han var tvungen att dö både dödsfall och stiga från båda”

Forts inlägg med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran
h HaFo Dec 9, 2012 – 11:34PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 2 från den mailskribent som har synpunkter den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran:

Verkligt ”snyggt jobbat” !! , för i och med denna något ”udda omklassificering” av människans och Jesus identitet så har man här försåtligen upphävt skillnaden mellan Skaparen och den skapade människan Adam

”Skribenten” använder ”fin kosmetika”, blandar samman, mixar, missbrukar omklassicificerar och drar ut förvända slutsatser. Men det är klart, det finns ju ett visst syfte med detta upplägg.

I och med denna udda omklassificering, så finns fördolt inbyggt i själva konceptet, det att den första människan Adam nog egentligen var i Guds egen klass.

Så all ”smart” maskering till trots så läser man tydligt mellan raderna och ibland inne i själva texten vad detta egentligen handlar om, här finns bakom ytterst en ande som vill driva oss till att förguda oss själva. Skalar man ”varsamt” bort den ”fina kosmetikan” av ”påklistrad sanning” så framträder en helt annan agenda.

”JDS – Mailskribenten” själv är helt antagligen mycket omedveten om vad som egentligen faktiskt står på spel här !!

Citat

”Om du inte förstår att Jesus hade tre delar, precis som du och jag, en ande, en själ och en kropp, har du svårt att förstå exakt vad som hände på den korset. Du kommer också att ha svårt att förstå vad som skedde i Edens lustgård när människan syndade. Adam hade en ande, själ och kropp. När han syndade, blev hans kropp dömdes till döden och blev dödliga (död-dömd). Men även hans ande dömdes till döden”

”För att förtydliga, dog andligen, betyder Gud Fadern vände sitt ansikte från Jesus när han blev synd på korset. Han drog tillbaka sitt heliga närvaro från sin Son för ett ögonblick. Det betyder inte att Jesus slutat vara gudomlig eller att han bara var en ren man vid tidpunkten för hans död. Jesus vid något tillfälle slutade vara Gud – det är omöjligt.

Slut citat
——-

Den mailskribent som har synpunkter på vad den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran, fortsätter så:

När jag summerar ihop innehållet i de ovanstående citaten så ser jag till min förskräckelse att termen JDS nog borde kompletteras med något som är ännu mera adekvat och mer tydligt åskådliggör vad det är frågan om för slags agenda och målsättning i bakgrunden

Agendan är egentligen följande:

Syftar faktiskt till att marknadsföra och bevisa att egentligen är det så att folk borde lära sig att upptäcka att ”Vi är Gudar i oss själva”

JDS = JESUS DIED SPIRITUALLY = FALSE JESUS = AWIGC/GE
Adam was in God’s class, God’s equal, Adam var i Guds klass, Guds jämlike

Alltså, om jag skriver i klartext som jag ser det, när jag försökt att analysera vad som ligger inbyggt i den så kallade ”JDS – Mailskribentens” upplägg, så ser jag flera maskerade inbyggda teser som pekar på vad det ytterst ligger för slags agenda bakom detta förvända ”Evangelium” som ”mailskribenten” företräder.

Detta sk Evangelium” är en av de många ingredienserna i den multimix av förförelse och inblandning från ”ickemänskliga källor och ursprung som nu på alla områden med översvämmande kraft bryter fram i Satans lömska försök att åstadkomma en global kolonisering, genom tex extrem förförelse, mixning, uppblandning, ”hybridisering”, infiltration på alla områden.

De krafter som finns bakom och påverkar den sk. ”JDS – mailskribenten” vill på ett försåtligt sätt genom förgiftad teologi försöka maskera/utplåna skillnaden mellan Skaparen och det skapade, och det är precis det som är det viktigaste i upplägget som ”JDS – mailskribenten” presenterar.

Äkta Kristna är alls icke önskvärda i den nya världsordningen, som nu idag förbereds på såväl den politiska som den andliga arenan. Avfallet som idag träder fram för att möjliggöra ankomsten av en annan, en istället för Kristus, en falsk Messias och falsk världsfrälsare, sker mitt framför våra ögon. Bl.a genom den förvirrande mix som “JDS – mailskribenten” förmedlar.

Vill någon inte ta emot förförelsen ?? ”Persona Non Grata”, bort med dessa, rensa ut dem !! ”Den slutliga lösningen”

Jds och dylikt är helt enkelt en liten del av den inspiration, påverkan, inblandning som kommer från Satan och hans här av fallna änglar som nu mycket aktivt på olika sätt agerar för att ”mixa ihop sig” med mänskligheten, en avancerad ”hybridiseringsplan” av global omfattning för att försöka att bygga en total maktbas ”i köttet”, ett försök detronisera/omintetetgöra Guds agenda och hans plan med människan.

Slut på Mail 1 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran
——–

HaFo kommentar:

Jag vill igen upprepa några ord som jag tidigare skrev:

Vi behöver alltid läsa Guds Ord i ljuset av Bibelns utsaga vem Jesus är:

Guds Son, med en oupplöslig väsensenhet mellan Fadern och Sonen i Gudomen. ”Jag och fadern är ett”, säger Jesus.

Enheten av Gud och människa i en enda person Kristus, Guds fullhet lekamligen. I Jesu nödrop om Gudsövergivenhet på korset, framgår inte att det handlar om någon upplösning i det hänseende som ovanstående punkter avser, alltså att Jesus skulle skiljas från Gud i naturhänseende.

Han som var oskyldig, ren och felfri, skulle nu i syndares ställe slaktas och bära fram det rena offret av Kristi kropp och blod, som avvände Guds vrede från människan. Jesus hade ingen annan bekräftelse i den stunden än Skriftens Ord, vilket Han också åberopar.

Läs gärna fortsättningen av dessa ord i mina tidigare inlägg ovan. Läs även för att få en bättre bild av hur jag ser på de spörsmål som här avhandlas, gärna igenom:

http://hem.spray.se/H4bok.htm

Läs även gärna igenom på hemsidan:

http://hem.spray.se/default.htm

och där Menyn på “Inlägg” och så där på “Undervisning” och “Är identifikationstanken sann”.

HaFo
h HaFo Dec 9, 2012 – 11:44PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Mail 2 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran:

“JDS – mailskribenten”, smyger sig lite undan men fortsätter egentligen bara med att framhärda med sitt försvar av ett slags ‘light’ Jds variant
Jag hade tänkt att försöka med att verkligen åskådliggöra kärnan i denna problematik, men kom sen att tänka på att du HaFo redan för länge sedan har skrivit om dessa saker på ett mycket överskådligt och förnämligt sätt på:

KAN GUD DÖ – Att Jesus är Kristus – Den stora stötestenen – Kristi person och identitet

OBS !!

Man kan faktiskt länka till materialet som också finns ute på internet på denna adress:

http://home.online.no/~jotol/LiviFrihet/artikkel4.htm

Möjligen skulle ‘JDS – mailskribenten’ kunna bli hjälpt av att ta del av detta ? Trots att han verkar vara så på fel och ‘upp och nedvänd’. Han verkar ju inte ens bry sig om vad du skriver, samtidigt som han angriper vad du skriver. Vad eller vem är det som driver människor som fungerar så och verkar helt oförmögna att ta till sig sanning utifrån Guds ord om vad som gäller?

Det finns några saker som jag i alla fall skulle vilja försöka att peka på när det gäller “JDS – mailskribenten”.

Det känns som att dennes framtoning nu har övergått till att bli mer och mer av en ‘light version’ av Jds , inbäddad i sammet så att säga, men jag måste säga, denna lightversion andas faktiskt ännu ‘reminiscenser’ av tex självaste Kenyon, Sten Nilsson, osv, osv

Citat

”Så jag tro på Jesus när han säger att han var övergiven och att han var kapabel att bedöma det och jag tror att han var det för en kort stund, övergiven å straffad för våra synder”.

Slut citat

Mail skribenten 2 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran kommentar då:

Man ser här hos “JDS – mailskribenten” ett mycket tydligt spår av ”identifikations tanken”, en del av själva grundgiftet, försoning genom identifikation, Jesus måste ta på sig den fallne Adams situation genom att genomgå total identifikation, så att säga bli till den fallne Adam i sin egen person.

Tycker att Du HaFo bemött dessa falsarier väldigt väl på din hemsida. Ger några axplock och hoppas att människor skulle ta del av en helhet av vad Du förmedlat.

Citat HaFo

”Ekmans framställning av trosförkunnelsens identifikationslära, som vänder upp och ner på begreppen i tanken”
Slut citat

Mail skribenten 2 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran kommentar då

”Vänder upp och ner på begreppen”, Ja, egentligen så är det ”Kors” som Ekman presenterar också är upp och nedvänt”!
——

Citat HaFo

Ekmans andliga död av Jesus

http://hem.spray.se/harry.forsgren/EDebatt2002.shtml

Isaksson försöker få det till att Ekman, med sitt konstaterande att Jesus dog andligen, skulle mena något annat än en andlig död av Jesus i Biblisk mening.

Men att Ekman åsyftar en andlig död i likhet med vad människan befinner sig i efter fallet med åtskillnad från Gud till naturen och en natur som är slav under syndens natur, står klart när han på s. 174 skriver:

”om vi människor på grund av synden är andligt döda, så måste rimligtvis den som återlöser oss på något sätt ta del av denna andliga död.”

Här färgas Ekmans framställning av trosförkunnelsens identifikationslära,
som vänder upp och ner på begreppen i tanken.

I den genuina trosförkunnelsen hävdas att Jesus blev identifierad med allt det som Han skulle frälsa människan ifrån och att eftersom människan dött andligen så måste Jesus identifieras
med den för att sona folkets synder.

Tankeprodukten att Jesus i sin identifikation med den fallne Adams natur dog andligen för att försona Gud och människa leder vilse.

Det är inte en andligt död människas kropp och blod som är offret på korset utan KRISTI (enheten av Gud och människa i Kristi person – Gudamänniskans Kristi) kropp och blod som offras.

Slut citat

Mail skribenten 2 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran kommentar då:

Också i ett annat hänseende så tror jag att “JDS – mailskribenten”, går vilse och att han egentligen inte gör en rätt skillnad mellan människans livsande och Guds egen Ande. I vart fall så verkar han inte förstå vikten av att faktiskt skilja mellan livsanden och Guds Ande på ett tydligt sätt.

Citat från “JDS – mailskribenten”:

Om du inte förstår att Jesus hade tre delar, precis som du och jag, en ande, en själ och en kropp, har du svårt att förstå exakt vad som hände på den korset. Du kommer också att ha svårt att förstå vad som skedde i Edens lustgård när människan syndade. Adam hade en ande, själ och kropp. När han syndade, blev hans kropp dömdes till döden och blev dödliga
(död-dömd). Men även hans ande dömdes till döden. Jesus friköpte oss från både fysisk och andlig död och att göra så han var tvungen att dö både dödsfall och stiga från båda”

Slut citat

Mail skribenten 2 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran kommentar då:

Hela detta upplägg med att jämföra Adam och Jesus så där rätt av, leder till helt orimliga konsekvenser ! Förstår faktiskt “JDS – mailskribenten”, att man måste göra en distinkt skillnad mellan människans egen livsande och Guds Ande ??

Tycker du HaFo uttrycker det redigt och klart på din hemsida:

”Människans egen livsande = själva livet i människan, som gör henne till en egen levande varelse med själsliga förmögenheter och kroppsliga funktioner kan inte förväxlas eller sammanblandas med Guds egen Ande som är en person.
————–

Kristi person och identitet är ’Guds fullhet lekamligen’, sann Gud och sann människa i en person Kristus. Allt vad en människa är av egen livsande, eget liv som gör henne till en levande varelse med själsliga förmögenheter och kroppsliga funktioner, med Guds person – Guds Ande insprängd till ’Guds fullhet lekamligen’, till en enhet och helhet.

Slut citat
—–

Slut från Mail skribenten 2 med synpunkter på den mailskribent som ger dubbla budskap kring JDS – läran
——-

HaFo kommentar:

Kan bara önska att människor ville ta del av de “Häften” och på “Inlägg” och där på “Undervisning” på min hemsida, för att så kanske få tag på vad det är jag egentligen försöker säga och som så kraftigt ligger på mitt hjärta att framföra.

HaFo
h HaFo Dec 11, 2012 – 11:05PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Fick ett mail med anledning av “JDS – mailskribentens” inlägg härovan under ämnet Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på Min Åsikt. Jag gör det till 2 inlägg.

Inlägg 1 från en mailskribent som “avslöjar” “JDS – mailskribentens” falska källor till dennes inlägg ovan:

Jag tror nu att jag med ”101 %” säkerhet har lyckats att spåra själva den Engelska grundkällan till det översatta ”Jds material” som ”JDS – mailskribenten” har använt sig av i sin ilskna argumentation i sin mailväxling med dig.

Källan är tydligen Thomas Taylor Ministries FROM THE CROSS TO THE LOWER PARTS OF THE EARTH: INTRODUCTION

http://www.thomastaylorministries.org/thomas.htm

http://www.thomastaylorministries.org/article_jesus_died_spiritually_intro.htm

(Thomas Taylor och hans fru Colleen har också bevisligen ett direkt släktskap med Rhema Bible Training Center)

Det vore bra om man kunde få detta till ”110 %” fullt ut bekräftat om det är här “JDS – mailskribenten” hämtat sin isnspiration och även få reda på om ”Jds mailskribenten” verkligen är helt medveten om vilken källa som han därmed hämtat sin inspiration från?
——-

Här är lite mera ur Thomas Taylor Ministries undervisning Och här hittar man som en alldeles naturlig sak namnet E.W.Kenyon.

Citat från Thomas Taylor Ministries

”E.W. Kenyon believed in Jesus’ spiritual death: ” He is the first born out of spiritual death, the first person who was ever born again. . .
His spirit absolutely became impregnated with the sin nature of the world. . .
Christ did not have sin reckoned to Him. He was made to be sin.” Kenyon, E.W. What Happened From the Cross to the Throne, seventh edition.

•John Calvin believed in Jesus’ spiritual death:

“If Christ had died only a bodily death, it would have been ineffectual. No – it was expedient at the same time for him to undergo the severity of God’s vengeance, to appease his wrath and satisfy his just judgment.”

-Calvin, John. Christ Descended Into Hell, Excerpted from Institutes of the Christian Religion. Edited by John T. McNiell. Translated and indexed by Ford Lewis Battles. Publishing date unknown. 7 July, 2003″

HaFo kommentar:

Detta visar ju på hur vilset ute även Calvin var och förklarar hur vilset det senare blev för hans del kring ”utkorelseläran”!!
———————————-

Forts från Taylors förförelse:

Thank God for Mel Gibson’s Passion movie but that is not even the half of what Jesus went through for us!

Jesus was not praying in anguish in the Garden of Gethsemane about the crucifixion and beatings by man. That has been done many times before and since to many men.

No, the most horrible agony that He was facing was spiritual death – where God the Father would have to turn His back on His Son.

We cannot understand such a thing because we have not existed forever in perfect fellowship with God but Jesus did. To be separated from Him for a moment would be so unbearable that it could not be put into words.

Many saints were martyrs and died with great joy on their faces for they were in God’s presence. Jesus on the cross endured terrible pain and agony because He was separated from the Father and the Holy Spirit. This is a proof that what happened on the cross was Jesus’ spiritual death.

Slut citat
——–

Nu till källan till den översatta texten som Jds mailskribenten hänvisat till : FROM THE CROSS TO THE LOWER PARTS OF THE EARTH:

INTRODUCTION

It has astounded me to find out that the doctrine that says Jesus died spiritually has been protested by many Christians. I thought all Christians knew that Jesus died spiritually; how else were they redeemed? To me it is obvious that He had to die spiritually for us to be made alive spiritually. It seems like such an apparent and simple doctrine I never thought I would have to go back and teach it against opposition.

Again, as shown in my other articles, because man does not recognize that he is a spirit and soul and body (1 Thess 5:23), as was Jesus, he has had a hard time understanding certain statements and events in the Bible. This is another example where Bible teachers have not correctly recognized the spirit, soul, and body and thus they have incorrectly divided the Word.

If you do not understand that Jesus had three parts, just like you and I, a spirit, a soul, and a body, you will have a hard time understanding exactly what took place on that cross. You will also have a hard time understanding what took place in the Garden of Eden when man sinned. Adam had a spirit, soul, and body. When he sinned, his body was sentenced to death and became mortal (death-doomed). However, his spirit also was sentenced to death. Jesus redeemed us from both physical and spiritual death and to do so He had to die both deaths and rise from both. Hallelujah! This doctrine does not lessen God but gives Him more glory and honor that is due His Holy Name!!!

Definitions:

Physical death – the separation of the spirit of man from the body of man.

Spiritual death – the separation of the spirit of man from God or God’s presence.

To clarify, “died spiritually” means God the Father turned His face from Jesus when He became sin on the cross. He withdrew His Holy presence from His Son for a moment. It does NOT mean that Jesus stopped being divine or that He was only a mere man at the time of His death. Jesus at no point stopped being God – that is impossible. He could not stop being who He was. “God” is not a title bestowed on someone; He is a person. We use the term trinity to explain that there is God the Father, God the Son, and God the Holy Ghost (they are three distinct persons but one God). It is impossible for any part of the Godhead to stop being who they are, namely God.

Also, going to Hell does NOT mean dying spiritually. (When Jesus went to Hell He was alive spiritually which I shall prove later in this article). Hell is simply the holding place of the spiritually dead until the Day of Judgment. To say that Jesus died spiritually was necessary for our deliverance and in no way lessens Jesus or His divinity.

Slut citat
——–

HaFo kommentar:

Uppenbarligen är det så att “JDS – mailskribenten” ifrån detta falska sammanhang, Thomas Taylor Ministries FROM THE CROSS TO THE LOWER PARTS OF THE EARTH: INTRODUCTION, hämtat sin inspiration. Som respond och bemötande till denna förförelse, så se kommentarerna i tidigare inlägg!!

Forts inlägg från en mailskribent som “avslöjar” “JDS – mailskribentens” falska källor till dennes inlägg ovan
h HaFo Dec 11, 2012 – 11:09PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Inlägg 2 från en mailskribent som “avslöjar” “JDS – mailskribentens” falska källor till dennes inlägg ovan:

Thomas Taylor har en lite annat variant av Jds, Taylor förlägger visserligen försoningen till Korset, men han lägger en enorm vikt vid att Jesus dog både andligen och kroppsligen !! Jesus dog så att säga dubbla dödar, detta enligt Thomas Taylor.

Och den lite annorlunda Jds variant som Thomas Taylor presenterar är ändå en ytterst grov och mycket, mycket allvarlig förvanskning av Evangeliet !!! :
”Jesus på korset uthärdade en fruktansvärd smärta och ångest, eftersom Han var skild från Fadern och den helige Ande. Detta är ett bevis på att det som hände på korset var Jesu andliga död”

Och en sådan här förvänd undervisning så säger ”Jds mailskribenten” ja och amen till – eller ! ?
——–

HaFo kommentar:

Se tillbaka på inläggen ovan hur jag försöker bemöta den förförelse som t.ex. Thomas Taylor och tydligen i hans forspår som “JDS – mailskribenten” framför!
—–

Mailskribenten som “avslöjar” “JDS – mailskribentens” falska källor till dennes inlägg ovan fortsätter:

Utvalda citat klipp från Thomas Taylor Ministries

Thank God for Mel Gibson’s Passion movie but that is not even the half of what Jesus went through for us! Jesus was not praying in anguish in the Garden of Gethsemane about the crucifixion and beatings by man. That has been done many times before and since to many men.

No, the most horrible agony that He was facing was spiritual death – where God the Father would have to turn His back on His Son. We cannot understand such a thing because we have not existed forever in perfect fellowship with God but Jesus did. To be separated from Him for a moment would be so unbearable that it could not be put into words.

Many saints were martyrs and died with great joy on their faces for they were in God’s presence. Jesus on the cross endured terrible pain and agony because He was separated from the Father and the Holy Spirit.

This is a proof that what happened on the cross was Jesus’ spiritual death.
——————

The Father turned His face from His Son because His Son became the sins of the world both physically and spiritually.

He never sinned so His righteousness became ours and our sins became His. He died for the sins of the entire world however only those that put their faith in Him will be reconciled.

Spiritual Victory on the Cross:

Luk 23:46 And when Jesus had cried with a loud voice, he said, Father, into thy hands I commend my spirit : and having said thus, he gave up the ghost.

This proves that when Jesus died physically, which happened after His spiritual death, His spirit was back into the Father’s hand. Thus, He was alive spiritually again. But also notice the verse before this:

Luk 23:45 And the sun was darkened, and the veil of the temple was rent in the midst.

The tearing of the veil of the temple represents the Old Covenant being fulfilled and done away with. The exact moment Jesus’ spirit left His body was the exact moment the Old Testament was fullfilled. This is why He said, “It is finished” here instead of after He rose from physical death (Joh 19: 30).

I believe the spiritual victory over the sin-nature was completed on the cross , not in Hell, for that is when the curse was upon Him, “ Gal 3:13 Christ hath redeemed us from the curse of the law, being made a curse for us: for it is written, Cursed is every one that hangeth on a tree:”

Many believe that Jesus was tortured in Hell by Satan and his minions. However, the verse Luke 23:46 proved that at Jesus’ physical death was when His spirit was commended back to the Father. Not to mention, toture by Satan is not the penalty for sin; there is no Bible verse implying any such thought. Only death, spiritual and physical, was required.

Slut citat
——-

HaFo kommentar:

Här tror man sig liksom Ekman att ta avstånd från JDS – läran genom att ta avstånd från att Jesus blev satans natur och plågad I *******t. Det är ju inte vad som är är JDS – lärans djupaste mening:

Att Fadern och Sonen och Gud och människa är åtskilda i Kristi person på korset!!! Den sataniska läran om Jesu andliga död (åtskilnad från Gud), är här lika uppenbar som i de mest extrema förförelser. Om här än i ett försök av dimridåer och att dölja JDS – lärans mest djävulska djup.
——-

Mailskribenten som “avslöjar” “JDS – mailskribentens” falska källor till dennes inlägg ovan fortsätter:

http://www.thomastaylorministries.org/links.htm

Och här ser man lite vilka kopplingar som Thomas Taylor Ministries har, till tex Rhema/Kenneth Hagin Ministries /RMAI, Kenneth Copeland Ministries, Joyce Meyer Ministries. Det innebär att “JDS –skribenten” med sina inlägg också egentligen bejakar dessa förförande sammanhang 8har han själv egentligen insett det?):

Links

Ministries we work under:

Rhema/Kenneth Hagin Ministries /RMAI
Association of Faith Churches
and Ministers/Jim Kaseman Ministries

Other Missionary Ministries:

Catchfire!

Other Ministries:

Andrew Wommack Ministries

Kenneth Copeland Ministries

Doug Jones Ministries

Blackwelder Ministries

Joyce Meyer Ministries
———

Slut från Mailskribenten som “avslöjar” “JDS – mailskribentens” falska källor till dennes inlägg ovan!
h HaFo Dec 13, 2012 – 11:36PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Fick ytterligare ett mail med anledning av “JDS – mailskribentens” inlägg härovan under ämnet Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på Min Åsikt. Och det med anledning av att “JDS – mailskribenten”, uppenbarligen, hämtat sin inspiration från Thomas Taylors Ministrys enligt ovanstående inlägg:

“Märkte faktiskt att Thomas Taylors Ministrys på något vis är underordnat Rhema/Kenneth Hagin Ministries /RMAI och Association of Faith Churches and Ministers/Jim Kaseman Ministries.

http://www.thomastaylorministries.org/links.htm

Citat

Ministries we work under: Rhema/Kenneth Hagin Ministries /RMAI Association of Faith Churches and Ministers/Jim Kaseman Ministries

Slut citat

Jag kan också tillägga att Thomas Taylor (och hans fru Colleen) båda har ”graduated” från Rhema Bible Training Center in Broken Arrow, OK

Rhema Bible Training Center i Broken Arrow verkar vara något slags ”filial” till Rhema Bible Training Center i Tulsa Oklahama Genom detta så fattar man ännu tydligare vilket slags koppling det finns till tex Kenneth E. Hagin.

Thomas Taylors omdöme var följande när det gäller Rhema Bible Training Center i Broken Arrow:

‘Den största bibelskolan eller högskolan på planeten!’. Han syftade på Rhema Bible Training Center i Broken Arrow, OK, ett ministerium under Kenneth E. Hagin.”
———

Slut från mailet med anledning av “JDS – mailskribentens” inlägg härovan under ämnet Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på Min Åsikt. Och det med anledning av att “JDS – mailskribenten”, uppenbarligen, hämtat sin inspiration från Thomas Taylors Ministrys enligt ovanstående inlägg.

—————————————

HaFo kommentar:

Taylors koppling till Hagin visar på var han har sin hemvist:

I Trosförkunnelsens förförelse.

Vad Hagin förmedlade vet vi ju alltför väl:

Hagin:

Jesus smakade andlig död. Kristi fysiska död på korset var inte tillräckligt för att frälsa oss. Han gick till *******t för att föra oss till himmelen. Andlig död betyder mer än att vara åtskild från Gud. Andlig död betyder också att ha satans natur. Hans ande, hans inre människa, gick till *******t i vårt ställe. En fysisk död skulle inte ha löst problemet med våra synder. Nere i lidandets fängelse – i själva *******t – uppfyllde Jesus rättfärdighetens krav … Jesus är den förste som någonsin har blivit född på nytt. Varför behövde hans ande bli född på nytt? Jo, därför att den blev skild ifrån Gud. ( How Jesus obtained his name – band 44H01, The Name of Jesus – sid. 16 –31.)

Hagin:

Människan blev skapad för att vara Gud lik. Gud gjorde oss till väsen av samma klass som han själv. (The God kind of life – sid. 35 – 36.)
————

Det är alltså i denna mylla av förförelse som “JDS – mailskribenten” i tidigare inlägg under detta ämne, har hämtat sin inspiration till att förmedla en annan Jesus, ett annat evangelium introducerat av en annan ande.

Både Jesus och Paulus varnar oss för att sätta tro till ett falskt plagiat av Kristus. Vilket här är uppenbart. Paulus uppmanar oss också att avslöja dessa villolärare och villoläror.

Men det är knappast populärt med denna varning, inom det avfall som idag växer fram, som ska förmå människors sinnen och hjärtan, till att hälsa en falsk Messias, en annan, en istället för Kristus, en falsk världsfrälsare, ett falskt plagiat av Kristus välkommen. Och det under namn av att vara ett verk från Gud och säges vara en världsvid väckelse.

De som varnar för detta plagiat som ska föregå Kristi sanna ankomst, kommer att göras narr av, framställas som negativa, missnöjda kritiker, som går emot vad Gud gör idag. Människor som man inte ska lyssna till eller ta på allvar. Människor som borde röjas ur vägen, så de inte förhindrar ändtidens stora väckelse.
—-

Ändtidens stora väckelse kommer inte i och genom det falska plagiatet av Kristus, utan kommer när den sanne Kristus framträder efter detta falska plagiat av “fridsriket” och plagiatet av den falske världsfrälsaren.

De som blir varse dessa plagiat kommer att finna varandra på olika sätt och istället för att dras med i avfallet, så kommer de att bli “varandra till tjänst, varning förmaning uppbyggelse och tröst” i Guds sanna församling med en i hjärtat sann tro på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, utan inblandning av tidens förförelse ala Trosförkunnelsen, Katolicismen, Messias – troende, nyjudiaister, Adventismen etc. Där finns de allvarliga “dolda” plagiaten med väldigt näraliggande ingredienser till sann kristen tro och med ett vokabulär som liknar sann kristen tro.
—-

Naturligtvis finns här med de mer uppenbara förförelserna som Spiritism, Hinduism, Budhism, Humanism, Ateism, Liberal-teologi etc. men jag bedömer dem ändå som mindre farliga, eftersom det handlar om så uppenbara förförelser. Som Kristna människor lätt kan sortera bort som vilset.

Men det blir knivigare när en annan Jesus, ett annat evangelium, med en annan ande, presenteras med ett kristet språbruk med annan betydelse bakom. Där man lovsjunger Jesus i trance, fast det handlar om en annan Jesus, ett falskt plagiat av Skriftens Jesus, den sanne Jesus!

Och där de kristna ledarna bejakar detta falsarium, som ett verk från Gud. De sviker fåren som de är satta att beskydda och undervisa. Fåren bräker i hjälplös, förvirrad förtvivlan över att de inte från sina Herdar får hjälp att stänga ulven ute från fårhägnaden. Men som sagt:

De som blir varse detta plagiat kommer att finna varandra på olika sätt och istället för att dras med i avfallet, så kommer de att bli “varandra till tjänst, varning förmaning uppbyggelse och tröst” i Guds sanna församling med en i hjärtat sann tro på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!

HaFo
h HaFo Dec 17, 2012 – 11:00PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Fick ett mail från “JDS – mailskribenten” (kallar honom så, eftersom han menar att för ett ögonblick, så var Fadern och Sonen och Gud och människa åtskilda på korset (om jag uppfattat honom rätt – han får rätta mig om jag missuppfattat!) = JDS!

Jag återger valda citat och mina svar på dessa citat:

“JDS – mailskribenten” säger:

”Jag kan ju inte tvivla på att du har en stark övertygelse om att du tolkar rätt, det kan jag inte säga att jag har i sådana svåra frågor.”


HaFo:


Jag tycker inte att det handlar om att ”tolka” utifrån Skriften kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Det bara står där rakt av juh, om Du vill titta tillbaka på vad jag återgett i en summa från Skriften !

Vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, är alltså ingen svår fråga, om man inte är influerad av villfarelse i tiden, utan det handlar om det centrala i vad som är kristen tro och som alltid har vari kristen tro.
—–


“JDS – mailskribenten” säger:


”Är du aldrig själv villfaren eller osäker på vad du ska tro i vissa teologiska frågor?”


HaFo:


Jag har valt att inte fokusera på perifera frågor i kristen tro, där jag inte alls har ”full koll”. Jag fokuserar på kärnan i kristen tro, den frälsande tron, kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset och där känner jag mig inte osäker, utan litar till vad Guds Ord säger kring dessa frågor. Jag känner mig inte heller osäker kring hur detta blir förvanskat i många sammanhang idag och som jag därmed försökt peka på, så att människor ska kunna undgå att bli snärjda.
——–


“JDS – mailskribenten” säger:


”Jag kan förstå att du dömer ut Kenyon men att du dömer Wilkerson som villfaren har jag svårt att förstå hmm, han kanske var för mycket kompis med Katryn Kuhlman. Har läst lite vad du skriver om Katryn, menar du att hon gjorde under med hjälp av onda andar?”

HaFo:

Hur kan Du förstå att jag pekar på förförelsen hos Kenyon, samtidigt som Du bejakar en andlig död av Jesus, att Fadern och Sonen och Gud och människa i Kristi person för ett ögonblick är åtskilda. Därmed bejakar Du ju själv Kenyons förförelse av JDS!

JDS handlar inte om huruvida Jesus blev satans natur och plågades i *******t eller inte. JDS handlar om att Jesus dör andligen – Jesus died spiritualy), alltså att Fadern och Sonen och Gud och människa i Kristi person är åtskilda. Så att Jesus inte längre är Gud på korset, utan är en från Gud skild människa, som där bär fram ett orent offer av en från Gud skild människa (= är lika misslyckad som Adam som skildes från Guds gemenskap).

Det är bara en nyansskillnad mellan vad Du presenterar och tror på i jämförelse med vad Kenyon lär. Det handlar i grunden om samma förförelse. Vore Jesus lika misslyckad som Adam, som både Du och Kenyon lär, så hade vi ingen frälsning!

Vår räddning ligger i att vår ställföreträdare, i vårt ställe förenar Gud och människa i sin person, i sin syndfria rättfärdighet och Gudomlighet och som därigenom kan bära fram offret av Guds oskyldiga offerlamm:

Kristi persons kropp och blod på korset!

Detta enligt psalmen:

”Kristus på korset vunnit seger för var och en. Han uti sig förenar människa och Gud igen. Brusten är templets förlåt, vägen är öppen och fri, öppen till nådastolen, för Dig och mig”

Eller enligt orden vid Brödsbrytelsen:

”Kristi kropp för Dig utgiven, Kristi blod för Dig utgjutet”! Och det där på korset och inte vid ngt senare tillfälle!!

Tänk att detta enkla sanna evengilium, idag ska behöva bli så kringkrånglat från allehanda förvillelser, så att detta enkla evangelium, blir till ngt så svårt, som ingen kan tro på eller begripa sig på!

Vem står bakom detta? Jo, den fiende som vill att människor ska missa målet. Missa gemenskapen med Gud i evigheten. Och som istället ska bli bedragna till att hälsa en annan Jesus, ett annat evanlium, en annan ande, en falsk Messias och falsk världsfrälsare välkommen.
———–


Jag var ett fan av Wilkerson, ända tills jag blev varse vad han egentligen förmedlade. Du finner det återgivet på Min Åsikt tillsammans med även en del fakta kring Kuhlman. Angående Kuhlman, så menar jag att att hon var starkt påverkad av ockultism och att hon förmedlade detta till Benny Hinn, som nu går till hennes grav för att hämta kraft från hennes ben. Ja, då menar jag att detta handlar om utifrån Skriften att ”fienden ska bedra jämväl de utvalda med tecken och under”:

Matteus 24 Jesus förutsäger Jerusalems förstöring
och sin tillkommelse.

1. Och Jesus gick därifrån, ut ur helgedomen. Hans lärjungar trädde då fram och bådo honom giva akt på helgedomens byggnader.

2. Då svarade han och sade till dem: »Ja, I sen nu allt detta; men sannerligen säger jag eder: Här skall icke lämnas sten på sten; allt skall bliva nedbrutet.»

3. När han sedan satt på Oljeberget, trädde hans lärjungar fram till honom, medan de voro allena, och sade: »Säg oss när detta skall ske, och vad som bliver tecknet till din tillkommelse och tidens ände.»

4. Då svarade Jesus och sade till dem: »Sen till, att ingen förvillar eder.

5. Ty många skola komma under mitt namn och säga: ’Jag är Messias’ och skola förvilla många.

6. Och I skolen få höra krigslarm och rykten om krig; sen då till, att I icke förloren besinningen, ty sådant måste komma, men därmed är ännu icke änden inne.

7. Ja, folk skall resa sig upp mot folk och rike mot rike, och det skall bliva hungersnöd och jordbävningar på den ena orten efter den andra;

8. men allt detta är allenast begynnelsen till ’födslovåndorna'[1].

9. Då skall man prisgiva eder till misshandling, och man skall dräpa eder, och I skolen bliva hatade av alla folk, för mitt namns skull.

10. Och då skola många komma på fall, och den ene skall förråda den andre, och den ene skall hata den andre.

11. Och många falska profeter skola uppstå och skola förvilla många.


Markus 13

Jesu förutsägelse om Jerusalems förstöring och om sin tillkommelse.

1. Då han nu gick ut ur helgedomen, sade en av hans lärjungar till honom: »Mästare, se hurudana stenar och hurudana byggnader!»

2. Jesus svarade honom: »Ja, du ser nu dessa stora byggnader; men här skall förvisso icke lämnas sten på sten; allt skall bliva nedbrutet.»

3. När han sedan satt på Oljeberget, mitt emot helgedomen, frågade honom Petrus och Jakob och Johannes och Andreas, då de voro allena:

4. »Säg oss när detta skall ske, och vad som bliver tecknet till att tiden är inne, då allt detta skall gå i fullbordan.»

5. Då begynte Jesus tala till dem och sade: »Sen till, att ingen förvillar eder.

6. Många skola komma under mitt namn och säga: ’Det är jag’ och skola förvilla många.

21. Och om någon då säger till eder: ’Se här är Messias’, eller: ’Se där är han’, så tron det icke.

22. Ty människor som falskeligen säga sig vara Messias skola uppstå, så ock falska profeter, och de skola göra tecken och under, för att, om möjligt, förvilla de utvalda.

2 Tess 2:3

3. Låten ingen bedraga eder om vad sätt det vara må. Ty först måste avfallet hava skett och »Laglöshetens människa», fördärvets man, hava trätt fram,

4. vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud…
7. Redan är ju laglöshetens hemlighet verksam; allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen.

8. Sedan skall »den Laglöse» träda fram, och honom skall då Herren Jesus döda med sin muns anda och tillintetgöra genom sin tillkommelses uppenbarelse –

9. honom som efter Satans tillskyndelse kommer med lögnens alla kraftgärningar och tecken och under

10. och med orättfärdighetens alla bedrägliga konster, för att bedraga dem som gå förlorade, till straff därför att de icke gåvo kärleken till sanningen rum, så att de kunde bliva frälsta.

11. Därför sänder ock Gud över dem villfarelsens makt, så att de sätta tro till lögnen,

12. för att de skola bliva dömda, alla dessa som icke hava satt tro till sanningen, utan funnit behag i orättfärdigheten.
——

“JDS – mailskribenten” säger:


”Har läst lite på din sida, ser mycket ris men lite ros, finns det någon förkunnare som du tycker är bra?”

HaFo:

Jag vet inte riktigt vad Du menar med begreppen ”ris” och ”ros”?Ja, jag ger ris åt alla sammanhang som uppenbart idag förvanskar vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Jag ger ros åt skriftens Ord och de människor och sammanhang, som bejakar vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!

Förkunnare som betytt mycket för mig är Rosenius, Wilhelm Bergling, Frank Mangs, Mats Berqvist med flera, som alla pekat på den oförtjänta nåden, förlåtelsen och tillräknade rättfärdigheten från Gud i den sanne Jesus Kristus, på grund av vem vår ställföreträdare är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!
——-“JDS – mailskribenten” säger:


”om vi ligger i denna isvak av villfarelse så måste du och dina vänner komma till oss och hjälpa oss i kärlek. För det är väldigt få av oss som läser din hemsida.”

HaFo:

Vad Gud har lagt på mitt hjärta är att skriva ned denna hemsida. Min dagliga bön är att Jesus efter sin viljas behag förmedlar det till människor, som han vill ska nås av detta, som kan ta emot det och föra det vidare.

Jag ämnar inte gå utanför vad som blivit lagt på mitt hjärta. Det får Gud i så fall, lägga på andra människors hjärtan att förmedla på allehanda sätt!!


Om Du kollar upp på nätet, så ska Du finna att det finns många röster, som förmedlar ungefär samma som jag förmedlar på min hemsida, utan att vi har kontakt med varandra. Det handlar alltså om att Gud lägger det på människors hjärtan, att inte bara köpa förförelsen i tiden, utan att enligt Skriften avslöja villolärorna och villolärarna.


Vad sen människor gör av det är deras ansvar för sina liv, sin omgivning och det sammanhang som man befinner sig!!
——


Jag är tacksam för att ”JDS – mailskribenten, nu har ”taggat ned”, med en mjukare ton, mindre anklaganden, nedlåtande fördömande, mindre aggresivitet och med ett förhoppningsvis mer lyssnande öra!?


HaFo
h HaFo Dec 17, 2012 – 11:43PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Angående Whilkersson och Khulman missade jag att sända med dessa länkar som bilaga till det inlägg som jag gjorde härovan:

http://pub5.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=397410289&frmid=42&msgid=988497&cmd=show

http://pub5.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=397410289&frmid=42&msgid=989527&cmd=show

http://pub5.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=397410289&frmid=42&msgid=988864&cmd=show

http://pub5.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=397410289&frmid=42&msgid=989578&cmd=show

http://pub5.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=397410289&frmid=42&msgid=988864&cmd=show

http://pub5.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=397410289&frmid=42&msgid=988980&cmd=show

HaFo
h HaFo Dec 23, 2012 – 1:24AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


“JDS – mailskribenten” slutar inte med att överaska med sina kommentarer.

Han säger så:

”Undrar hur det är ställt med dig Harry när du kallar Wilkerson för villolärare. Har du lyckats bättre än han, eller är det bara domsord. Det som skilde skriftlärda och apostlarna åt var kraften till ett övernaturligt liv, du har orden men har du kraften?”

HaFo:

Det är inte frågan om vem ”som lyckats bättre”, eller vem som utifrån ockulta krafter synes förmedla övernaturligtligt liv, utan om vem, som utifrån Skriften presenterat vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Här kommer Wilkersons till korta, om Du ville bemöda Dig om att ta reda på vad han egentligen förmedlade.

Men det varken bekymrar Dig eller förorsakar Dig till att här ta reda på fakta – eller! Konstigt blir det då, om man som Du vill framträda som en ”sanningssägare”, som vill mena sig ha ngt väsentligt att förmedla på den andliga arenan och som samtidigt förmedlar förförelse om att Jesus för ett ögonblick var skild från gemenskapem med Gud som Du gör ! Se under tidigare inlägg ovan om hur obiblisk en sådan tanke och framställning är, människor till fördärv!!

———

JDS – mailskribentens anklagelser, vid sidan om resonemang och helt vilsna slutsatser tar så språng via ”JDS- mailskribenten”:

Du måste ju leva ett helt otroligt liv Harry, alla kan ju predika och snacka men hur många kan leva ut det. Du kanske är Norrlands Boltzius & moder Teresa, ett föredöme i allt och du ger nog mat till de fattiga också.
—-

HaFo:

Kan bara be ”JDS – mailskribenten”, att ”tagga ner lite”. Jag har aldrig jämfört mig med personer som här ovan presenteras. JDS – mailskribenten triggar i gång , utan att veta det minsta kring min person, kring vad jag med mitt liv betytt för utslagna människor. Jag har gett mitt liv till döds för människor!! Inte för att framstå som en speciellt andlig människa, utan för att det har för mig varit naturligt att finnas till för människor som far illa.
——

Jag har pekat på, utifrån Skriften vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Det får ”JDS- mailskribenten”, till att ”gå i spinn”. Man kan ju undra varför människor ”går i negativ spinn”, när man pekar utifrån Skriften på, vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!!? Det är ju vad som är kärnan i kristen tro! Men pekar man på det, så är man tydligen idag suspekt enligt JDS – mailskribenten!
——

JDS – mailskribenten ger mig ingen pardon:

”Det gör mig ont att en människa kan bli så hård och dömande och smalspårig.”

Hafo kommentar:

Enligt JDS – mailskribenten, så är den människa hård dömande och smalspårig, som pekar på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset utifrån Skriften. Hur vilset får det bli i anklagerserna från en ”JDS – vilsen mailskribent”, innan sanningen kring detta verkliga skeende får träda fram!?
—–

JDS – mailskribenten fortsätter med sina anklagelser:

”Efter som du anser dig ha den absolut rätta läran så måste du ju ha gärningar annars är ju tron död, kan du visa upp det. För det är ju det som Mangs, Pethrus, Wilkerson har gjort, jag kan se att Gud har verkat ett gott verk genom dom. Skulle jag kunnat se det i dit liv också???????

HaFo:

Jag bara ödmjukt pekar på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset utifrån Skriften. Jag menar mig inte därmed vara bättre än ngn annan. Och den som menar att jag inte utifrån Skriften pekar på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, må ju då istället för att morra, som en ilsken terrier, peka på hur detta är felaktigt utifrån Skriften.

När jag pekar på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, så skapar det, det ultimata ramaskri från ”JDS – mailskribenten”, om att det är galet! Varför kan väl varje sund troende fundera över.

Alla för övrigt angripna företelelser i form av angrepp på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, må ju ge sig tillkänna med skriftstöd. Jag står fast vid:

Att Jesus enligt Ordet är ”all fullhet ( = Guds fullhet) lekamligen” = Gud själv kommen i kroppslig gestalt och detta bekräftat i Joh. Kap. 1. (Ngn som invänder?)

Jag står fast vid att Bibeln tecknar en sammansatt enhet av Fader Son och Ande vid uttrycket i GT. Att ”Jag är Herren, Herren är en” och att denna ”sammansatta enhet” av Jesus är beskriven i Joh. Kap. 14 – 17. (Ngn som invänder?)

Därmed står jag också fast vid bekännelsen:

Kristi kropp för Dig utgiven.

Kristi blod för dig utgjutet.

Och grundar det från Skriften på följande textsammanhang:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga”
(Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.”
(Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.”
(Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.”
(Hebr. 10: 9 – 10)

Ngn som invänder gentemot dessa Skriftens Ord?


HaFo
h HaFo Dec 25, 2012 – 7:38PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


“JDS – mailskribenten” fortsätter med adress till mig:

“Jag vet inte om du tror på dessa Bibelord!

1 Kor 13:9

‘Ty vi förstår till en del och profeterar till en del’,

1 Kor 13:12

‘Nu ser vi en gåtfull spegelbild, men då skall vi se ansikte mot ansikte. Nu förstår jag endast till en del, men då skall jag känna fullkomligt, liksom jag själv har blivit fullkomligt känd.’

Jag vet att summan av Guds ord är sanning är sanning. Men vi förstår inte sanningen lika bra som Gud gör, så då kanske man kan vara lite ödmjuk mot människor som förstår sanningen lite annorlunda. Eller vara lite barmhärtig mot människor som inte har förstått sanningen lika bra som du.

‘JDS – mailskribenten’ – lustiga namn du ger mig.”
——-

HaFo:

Naturligtvis tror jag på ovan angivna ord. Men det tror jag inte handlar om själva kärnan i kristen tro kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

För i så fall skulle inte Skriften även säga i 1 Joh. 4 : 1 – 3 :

“Var och en ande som som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud, men var och en ande som inte så bekänner Jesus är antikrists ande…”

Vad är det då att bekänna att Jesus är Kristus kommen i köttet?

Svaret har vi Joh. Kap. 1 om hur Ordet var hos Gud och Ordet var Gud och hur Ordet vart kött. Alltså att Gud själv vart människa. Men inte bara vart människa, utan enligt Kol. 2: 9, så är Han, “all fullhet (=Guds fullhet) lekamligen”. Alltså fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt.

Den OUPPLÖSLIGT SAMMANSATTA ENHETEN från utrycket i GT. Om att Gud är:

“Jag är Herren, Herren är en”: så förklarar Jesus dessa inbördes uppgifter och inbördes ordning i Joh. Kap. 14 – 17 , som en Gud i tre personer och tre personer i en Gud. Vi kan därmed inte behöva tveka över vem Jesus är! Menar Du att vi behöver vara tveksamma utifrån Skriften kring vem Jesus är?

Lika lite utifrån Skriften menar jag att vi behöver vara tveksamma kring betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset (Menar Du att vi behöver vara tveksamma kring vad Ordet här säger):

Jag håller i vart fall fast vid bekännelsen:

Kristi kropp för Dig utgiven.

Kristi blod för dig utgjutet.

Och grundar det från Skriften på följande textsammanhang:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga”
(Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.”
(Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.”
(Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.”
(Hebr. 10: 9 – 10)

Ngn som invänder gentemot dessa Skriftens Ord?
——-

Jag har tidigare förklarat varför jag kallar Dig “JDS – mailskribenten”. Detta därför att du säger Dig gå emot JDS – läran, samtidigt som med vad Du skriver, ändå bejakar att Fadern och Sonen och Gud och människa, för ett ögonblick är åtskilda på korset. DET ÄR JU DETTA SOM ÄR JDS – ATT JESUS SKILDES FRÅN GUD = DOG ANDLIGEN.

Det upplöser den oupplösliga enheten mellan Fader Son och Ande i den ende Gudens person av Jag är Herren. Herren är en. Det upplöser också att Jesus är fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt = inte längre är “Kristus kommen i köttet” = inte längre är “all fullhet lekamligen”, utan är en från Gud skild andligt död människa. Som offrar ett orent blod av en från Gud skild människa, en syndares kropp och blod.

Medan Kristi uppgift var att i sin person av Gud och människa förenade/försonade, i Hans syndfria rättfärdighet och Gudomlighet, bära fram ETT RENT OFFER ENLIGT FÖREBILDERNA I GT av Guds rena offerlamm!!
—-

Kristus själv var nog lite mindre ödmjuk och barmhärtig gentemot de som förvanskade vem Han var och betydelsen av offret på korset än vad jag är:

Mat. 18: 7 “Det vore bättre att en kvarnsten vore hängd runt deras hals”.

Så drastiskt har jag själv aldrig uttryckt det inför att människor idag förför människor med ett avfall, som ska möjliggöra ankomsten av en annan, en istället för Kristus, en falsk Messias, en falsk världsfrälsare, ett plagiat av den sanne Kristi tillkommelse.

Alla former av JDS, alltså att Fadern och Sonen och Gud och människa skulle vara åtskilda på korset, om så för bara ett ögonblick, bidrar till denna förberedelse. Hur mycket så än i ord som man säger sig vara emot JDS!!! Detta är förförelse och manipulation på hög nivå! Ibland kanske utifrån att man själv är förförd och så då även om man själv menar väl, så blir det så fel.

HaFo
h HaFo Dec 26, 2012 – 11:31PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


”Följetongen fortsätter”, när det gäller ”JDS – mailskribenten”
—–

HaFo:

Du är ju helt suverän på att vrida till saker JDS – mailskribenten!

Du säger:

”Du menar alltså på fullt allvar att du förstår försoningen lika bra som Gud gör.”

HaFo:

Nej, jag förstår inte försoningen lika bra som vad Gud gör! Var har jag gjort ngt sådant påstående!?

Vad jag pekar på är Guds Ord kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset! Detta Ord är vad Gud vill att vi ska förstå, så långt enligt vad Han förmedlar till oss med sitt Ord.

Vad jag också gör är att peka på utifrån Ordet, hur detta blir förvanskat idag. Sluta nu tjafsa och ta istället vara på de Skriftens Ord som jag återciterat och som visar på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Om ngn inte vill ta tillvara Skriftens Ord, så fine with mee. Det är då inte mitt ansvar, utan den människas ansvar, som förkastar Guds Ord, om vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Sen må då en del kasta glåpord och försöka framställa mig i dålig dager, när jag gör detta. Det är deras problem och inte mitt!

”Var och en ska för sig själv göra räkenskap inför Gud”. Jag känner mig frimodig inför min räkenskap inför Gud, om hur jag försökt förmedla utifrån Skriften, vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!
—-

Snälla, försök ta tillvara från tidigare inlägg, de Skriftens Ord som jag pekat på kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Och är Du då inte nöjd med att bejaka dessa Skriftens Ord, utan menar dem vara felaktiga. Så peka då istäälet på felaktigheterna i dessa Skriftens Ord!

Istället för att nedvärdera, misstänkliggöra, dumgöra och anklaga min person i nedsättande ordalag, som går i försvar för och förmedlar dessa Skriftens Ord kring vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Vad eller vem är det som driver Dig till ett sådant beteende!?

HaFo
h HaFo Dec 28, 2012 – 12:08AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


”Följetongen fortsätter”, igen, när det gäller ”JDS – mailskribenten”

JDS mailskribenten:

”Min mening är denna, att om du inte har samma förståelse av försoningen som Gud själv. då har du ju förståelse till en del, precis som det står 1kor 13:9 ty vi förstår till en del.

Du har sanningen Harry men inte hela sanningen då blir det ju svårt att döma ut andras läror om försoningen. Jag tycker det borde räcka med att säga, så tror inte jag…. Jag vet inte ännu vilken försonings lära jag ska ha, utom det, att Jesus dog för mig på golgata kors, och det tror jag räcker. Det räckte för rövaren på korset, och jag tror inte han hade ljus över olika försonings läror.”


HaFo:

Det gäller tydligen att försöka vrida och vända till det om man väljer att förneka Skriftens Ord kring vem Jesus är och därmed förneka betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Det handlar inte om olika försoningläror, utan om en tro på vem Jesus utifrån Skriften är och utifrån Skriften, betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!! Vilken Jesus är det som Du menar Dig dog för Dig på korset? Skriftens Jesus eller trosförkunnelsens falske Jesus som var skild från Gud?

Jag upprepar:

“Var och en ande som som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud, men var och en ande som inte så bekänner Jesus är antikrists ande…”

Vad är det då att bekänna att Jesus är Kristus kommen i köttet?

Svaret har vi Joh. Kap. 1 om hur Ordet var hos Gud och Ordet var Gud och hur Ordet vart kött. Alltså att Gud själv vart människa. Men inte bara vart människa, utan enligt Kol. 2: 9, så är Han, “all fullhet (=Guds fullhet) lekamligen”. Alltså fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt.

Den OUPPLÖSLIGT SAMMANSATTA ENHETEN från utrycket i GT. Om att Gud är: “Jag är Herren, Herren är en”: så förklarar Jesus dessa inbördes uppgifter och inbördes ordning i Joh. Kap. 14 – 17 , som en Gud i tre personer och tre personer i en Gud. Vi kan därmed inte behöva tveka över vem Jesus är! Menar Du att vi behöver vara tveksamma utifrån Skriften kring vem Jesus är?

Lika lite utifrån Skriften menar jag att vi behöver vara tveksamma kring betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset (Menar Du att vi behöver vara tveksamma kring vad Ordet här säger):

Jag håller i vart fall fast vid bekännelsen:

Kristi kropp för Dig utgiven.

Kristi blod för dig utgjutet.

Och grundar det från Skriften på följande textsammanhang:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga”
(Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.”
(Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.”
(Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.”
(Hebr. 10: 9 – 10)

Ngn som invänder gentemot dessa Skriftens Ord?
——-

Jag har tidigare förklarat varför jag kallar Dig “JDS – mailskribenten”. Detta därför att du säger Dig gå emot JDS – läran, samtidigt som med vad Du skriver, ändå bejakar att Fadern och Sonen och Gud och människa, för ett ögonblick är åtskilda på korset. DET ÄR JU DETTA SOM ÄR JDS – ATT JESUS SKILDES FRÅN GUD = DOG ANDLIGEN.

Det upplöser den oupplösliga enheten mellan Fader Son och Ande i den ende Gudens person av Jag är Herren. Herren är en. Det upplöser också att Jesus är fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt = inte längre är “Kristus kommen i köttet” = inte längre är “all fullhet lekamligen”, utan är en från Gud skild andligt död människa. Som offrar ett orent blod av en från Gud skild människa, en syndares kropp och blod.

Medan Kristi uppgift var att i sin person av Gud och människa förenade/försonade, i Hans syndfria rättfärdighet och Gudomlighet, bära fram ETT RENT OFFER ENLIGT FÖREBILDERNA I GT av Guds rena offerlamm!!
—-

Alla former av JDS, alltså att Fadern och Sonen och Gud och människa skulle vara åtskilda på korset, om så för bara ett ögonblick, bidrar till denna förberedelse. Hur mycket så än i ord som man säger sig vara emot JDS!!! Detta är förförelse och manipulation på hög nivå! Ibland kanske utifrån att man själv är förförd och så då även om man själv menar väl, så blir det så fel.
—–

Vad är det som är så allvarligt fel och fördömande med att jag pekar på utifrån Skriften på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset och även pekar på var detta blir förvanskat!??

Varför vill Du inte ge ett konkret svar på detta spörsmål och även förklara vad som i de Skriftens Ord som jag pekat på är felaktigt, så att Du då kan vända Dig gentemot Ordet i Skriften, som jag pekat på, i stället för att vända Dig emot mig som person!?
——

JDS – masilskribenten:

“Har försökt att bolla lite tankar med dig om försoningsläror som jag tycker är svårt, men upplever bara att du dömer ut mig till en kättare, för att jag inte tror precis som du, Du som själv inte har den fullkomliga försonings läran för det har bara Gud.”

HaFo:

Det är inte frågan om att ”tro precis som mig”. Dessa ord är ett försök att misstänkliggöra mig och framställa mig i dålig dager. Varför? Vad är drivkraften och vem, vad står bakom sådana angrepp? Se tillbaka på de Skriftens Ord som jag förmedlat. Vänd Dig då emot skriften, istället för att vända Dig emot mig, som citerat Skriften, om Du inte tror på eller gillar Skriftens Ord!
——

JDS – mailskribenten fortsätter:

Harry säger:

”Var och en ska för sig själv göra räkenskap inför Gud”. Jag känner mig frimodig inför min räkenskap inför Gud, om hur jag försökt förmedla utifrån Skriften, vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!

JDS – mailskribenten säger: Min räkenskap räcker inte till för fem öre. Jag har bara att lita på Jesus jag är alldeles för ofullkomlig i både lära & liv för att komma in på det.”

HaFo:

Låter så ödmjukt! Men vilken Jesus är det som Du sätter Din förtröstan till? Skriftens Jesus som jag pekat på utifrån Skriften, eller den falske trosförkunnelsens Jesus, en annan, en istället för Kristus, en falsk Messias, en falsk världsfrälsares inträde på arenan!?

Min räkenskap räcker inte heller till för fem öre när det gäller min synd! Vad jag känner mig frimodig inför är att jag utifrån Skriften pekat på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons krop och blod på korset!

Jag är inte kristen för att jag tror att jag är så duktig och bra, eller bättre än någon annan.

Nej jag är en stor syndare som till 100% är beroende av Guds nåd. Därför är jag en kristen som ohjälpligt sätter min förtröstan till vem Jesus enligt Skriften är och enligt Skriften förtröstar till betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.
—–

Det ser jag inte som att kasta sten eller fördöma, utan som en sanningslidelse och längtan efter att människor, må få bli räddade, genom att upptäcka vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!

HaFo
h HaFo Dec 29, 2012 – 9:48PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


”Följetongen fortsätter”, igen å igen å igen, när det gäller ”JDS – mailskribenten”

JDS mailskribenten:


”Har läst bibelorden du sände men jag tycker det finns stöd för tolkningarna och jag tror inte det blir ett annat evangelium om man tror på jds. Möjligt att det blir osunt, men ett annat evangelium, vad grundar du det på??? Har inte läst något av det du skrivit som bevisar det, det är något du bara hävdar. Lo bekänner ju Jesus som Gud kommen i köttet men det gör inte jehovas vittnen.”

HaFo:

Du säger Dig söka efter sanningen. Varför tar Du då inte till Dig och bejakar de sanningens skriftens Ord som jag återgett och som pekar på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!? Det är ju bara att läsa innantill, utan krångel med tolkningar!!

Om Du söker sanningen, varför bejakar Du då trosförkunnelsens lögn om att Fader och Sonen och att Gud och människa skulle vara åtskilda i Kristi person = JDS!?

Jag har om och om igen visat på hur vilset detta är och vad Skriften egentligen säger till sådana påståenden. Läser Du inte vad andra skriver? Gå igen igenom allt vad jag tillsänt Dig av Bibelcitat etc. etc.
——-

Hur enkelt som helst:

Jesus är inte längre Gud kommen i köttet, om Han är en från Gud skild människa = JDS!!! = Ett annat, ett falskt evangelium, frammanat av en annan, en falsk ande!
——

JDS mailskribenten:

”Det har hänt så mycket positivt sen jag blev kristen speciellt dom senaste åren när jag fick ta del av Andrew Wommacks undervisning, om Guds nåd. Mer glädje, frid och mindre synd i mitt liv. Men du hävdar att det är en falsk Jesus som får mig att synda mindre.”

HaFo:

Känner inte till Andrew Wommacks undervisning, om Guds nåd. Och kan därför inte uttala mig om dess innehåll. Att vi kanske skulle synda mindre räddar oss inte inför evigheten. Vad som räddar oss inför evigheten, är en från Gud oförfalskad tro på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Så visst kan en falsk Jesus få oss att synda mindre, om vi därmed missar målet med våra liv, kring en sann tro på den sanne Kristus!

JDS mailskribenten:

”Du svarade inte på frågan om det var demoner som verkade genom Kuhlman, Wilkerson.”

HaFo:

Att det var ockulta krafter som verkade genom Kuhlman är väl rätt uppenbart om Du vill bemöda Dig om att ta del av vad hon egentligen presenterade och stod för.

Wilkerson tog aldrig avstånd från denna ockultism, utan bejakade den och spred dessutom den villfarande läran efter Branhams: Latter Rain mowment om en stor väckelse i ändtiden, som sen vuxit sig allt mer i förförelse via Trosrörelsen, Toronto – väckelsen, Wienyard, Pensacola – väckelsen, Apostlarörelsen, Profetrörelsen, Bently och florida – väckelsen, till de dagens förförelse fram mot av fall, som vi ser förberedas på den andliga arenan.

Ett avfall som Bibeln tecknat ska ske, för att kunna hälsa en annan, en i stället för Kristus, en falsk Messias, en falsk världsfrälsare, välkommen in på arenan. Och det under sken av att vara Kristus världsfrälsaren.
—–

JDS mailskribenten på minner igen:

Levi Pethrus:

Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?’ Då upplevde Jesus, vad synden är. Han erfor, vad det är att vara gjord till synd. Synden kan icke ha gemenskap med Gud, ej heller den som bär densamma. Synden åstadkommer skilsmässa från Gud. Och när Jesus tog synden på sig och blev till ett med densamma, då erfor han den andliga dödens fasa.

När Levi Pethrus skrev detta blev det ett anat evangelium då, var det en demon som verkade genom honom också.

HaFo:

Jag har redan svarat på detta, men eftersom Du tydligen inte läser mina svar så tar jag det igen:

Enligt vad jag hört så har Lewi reviderat en del av vad han här skrev!??. Ja, menar han här att Jesus inte längre är Gud på korset, utan en från Gud skild andligt död människa, så var det en förförelsens ande, som då verkade genom honom! Då är ju inte Jesus längre Gud kommen i köttet! Vilket är kriteriet på sann kristen tro! Framför man nått annat,så må man ju ha vilken ställning, eller vilket namn som helst, så blir det ändå fel!

HaFo
h HaFo Dec 30, 2012 – 10:56PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


”Följetongen fortsätter”, åter igen å igen å igen, när det gäller ”JDS – mailskribenten”

Har fått ett mail med anledning av att JDS – mailskribenten lovordar Andrew Wommacks undervisning:

Från mailet:

Har nu tittat lite flyktigt vad denna person står för, men jag måste säga att här framkommer en så pass extremt grov villfarelse att till och med jag som har blivit så härdad under årens lopp reagerar med en viss förvåning när jag lite satt mig in i hur Andrew Wommacks teologiska koncept ser ut.

Det är inte alls så förvånande att Jds mailskribenten uppvisar en sådan uppenbar illvilja och oerhörd energi och beslutsamhet i försöken att misstänkliggöra dig och vad du står för, med tanke på att JDS mailskribenten i så klara ordalag berömmer sig av att ha tagit del av Andrew Wommacks undervisning, helt klart är att man nog blir helt förvirrad av Andrew Wommacks undervisning om man faktiskt låter sig fångas av denna inriktning, detta är ju en helt annan ”Jesus” och ett helt annat ”Evangelium” som Andrew Wommack presenterar !

———

http://www.awmi.net/

Was the last Adam, Jesus, spoken into existence? If so, was it by God or by man? Learn more in Andrew’s latest article, “The Word Became Flesh.”

Detta är ett budskap som man får se på startsidan för Andrew Wommack
”Var den siste Adam, Jesus, talad in till existens? Om så är fallet, var det av Gud eller människan?”

Så kan man här vidare bli länkad till en annan sida där Andrew undervisar om hur The Word Became Flesh

http://www.awmi.net/extra/article/word_became

Här uppvisar Andrew en extremt annorlunda variant av det här med att ”Ordet blev kött”

”God had to create the new Adam through words spoken by someone with a physical body”

Översatt
”Gud var tvungen att skapa den nya Adam genom ord som uttalats av någon med en fysisk kropp”

Detta ger själva tonen för vad man har att vänta sig när det gäller grundinriktningen i undervisningen som Andrew Wommack har !!
———

Andrew Wommack är helt enkelt ett slags förvrängd ”Word of Faith” predikant och är dessutom Jds inriktad. Dessutom så tycker jag att Andrews framtoning för tankarna till tex självaste Yongi Choo !!!

http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Wommack

Andrew Wommack is an American-born TV evangelist, Word of Faith preacher, self-proclaimed ”faith healer”, and founder of Andrew Wommack Ministries in 1978 and Charis Bible College (originally olorado Bible College) in 1994.
—–

Andrew Wommack är också helt klart en ”ganska klockren” Jds förkunnare. Dock så har jag ännu inte hittat att han faktiskt skulle gå helt exakt i Hagins fotspår rent teologiskt, så det vet jag inte hur det förhåller sig med.
Men här följer förvirrande avslöjande undervisning från Wommack som ledere människor vilse:

http://www.awmindia.net/Teaching%20Articles/TheWarIsOver.html

The War Is Over By Andrew Wommack

”Jesus was like a lightning rod that drew all the judgment of God unto Himself. He not only bore our sins; He actually became sin (2 Cor. 5:21)”
”Jesus didn’t ask for the cup to be taken from Him just because of the physical pain He would suffer, but because He did not want to become sin. He hated becoming what He came to redeem us from. And the worst of all Jesus’ sufferings was total rejection from His Father.

Matthew 27:46 says,

“And about the ninth hour Jesus cried with a loud voice, saying, Eli, Eli, lama sabachthani? that is to say, My God, my God, why hast thou forsaken me?”
—-

Detta är en väldigt, väldigt extrem undervisning minst sagt

Översatt

”Jesus bad inte om att koppen tas från honom på grund av den fysiska smärta han skulle få utstå , utan på grund av att han inte ville bli gjord till synd. Han hatade att bli gjord till vad han kom för att återlösa oss från Och det värsta av allt Jesu lidande var det totala förkastandet från sin Far

http://www.cfaith.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16135:he-became-sin-&catid=113:easter

He Became Sin Written by Andrew Wommack

Forsaken by His Father While hanging on the cross, Jesus said:
My God, my God, why hast thou forsaken me? (Ps. 22:1, Mark 15:34) After putting all of the sin, sickness, disease, and suffering of the entire world upon His Son, Father God turned His back on Him. God forsook His only Son because that was the price that you and I deserved.
———————————-
Jesus bore that. He was forsaken by His Father. The Father forsook His own Son so that you and I wouldn’t be forsaken. He totally rejected Him so that you and I wouldn’t be rejected.
——————————–

HaFo kommentar:

Suck! Jag har om och om igen visat på hur detta Bibelsammanhang, tvärtom visar på att Jesus aldrig skildes från Gud i likhet med den misslyckade Adam, utan istället förenade Gud och människa i sin syndfria rättfärdighet och Gudomlighet och därmed kunde bära fram det RENA offret av Kristi persons kropp och blod på korset.

Jag blir så less av att människor inte bryr sig om att läsa vad som skrivs. Orkar inte här igen ge länkhänvisningarna, som jag gett otaliga ggr. Utan bara vädjar om att den som är inresserad, läser igenom alla “Häften” i menyn på min hemsida, där jag försökt peka på i otaliga sammanhang, hur vilset det är att hävda Jesu ord om övergivenhet på korset, som att det skulle handla om att Han var skild från Gud!!!

Tvärtom så åberopar Han där, det ord, som visar på att Han INTE VAR SKILD FRÅN GUD!! Hur vilset får det bli!?
——-

Forts från mailskribenten som tycker att JDS – mailskribenten är vilset ute som högaktar Wommack

http://www.awmi.net/extra/article/hell_reality?op=makePrintable;

The sacrifice that Jesus made was infinitely greater than we have ever imagined. Not only does the Bible teach that He was not recognizable as a human being (Is. 52:14) while hanging on the cross, but it also teaches that He actually became sin (2 Cor. 5:21).

HaFo kommentar:

Hur är det möjligt att människor, som menar sig ha läst min hemsida, så totalt missat vad jag skriver kring detta. Jag orkar igen inte ge länkarna igen, som visar på att Jesus aldrig var synd till sitt väsen, utan ber att de som är verkligen intresserade, att igen läsa igenom innehållet under “Häften”, på “Artiklar” och även på “Undervisning”. Att Jesus var synd till sitt väsen är ren gallematias och villfarelse!
—-

Forts från mailskribenten som tycker att JDS – mailskribenten är vilset ute som högaktar Wommack

http://www.awmi.net/home

Här undrar Andrew Wommack om den siste Adam dvs Jesus var ”spoken into existence” av människan eller av Gud ?

Svaret på den frågan så ger alltså Woomack i

http://www.awmi.net/extra/article/word_becameThe Word Became Flesh

Här framkommer det att Wommack undervisar om att Gud har gett över makten till människan så att han inte längre direkt kan råda över Jorden och göra vad han vill med sin skapelse

”But why did it take 4,000 years? Here is the logic: When God created the first man, He said, “Let us make man in our image” (Gen. 1:26).

He literally spoke Adam’s body into existence. At that time, He had the legal right to do that because He had not yet given authority over this earth to man.

However, once He had given that authority to man, He could not leave him out of the equation. The last Adam, Jesus, would still have to be spoken into existence by God, but He would have to speak through man. God was no longer in direct control, and a man would have to become the voice of His words. Psalm 115:16 explains—The heaven, even the heavens, are the Lord’s: but the earth hath he given to the children of men.

That is a strong statement. In other words, everything outside of the earth belongs to God, but the earth He gave to the children of man. God literally placed restrictions on Himself through His own words. He had to work through people, and there were very few people sensitive enough to hear Him in their hearts and then prophesy what they heard.

God had to create the new Adam through words spoken by someone with a physical body. Galatians 4:4 says, “But when the fulness of the time was come, God sent forth his Son.” If you study that out, it means at the appropriate moment. Until then, all the prophetic utterances hadn’t been spoken. Jesus could not come onto the scene until everything that had to be said was said.
____

Mailskribentens så riktiga kommentar:

Så här ser vi alltså att ”God had to create the new Adam through words spoken by someone with a physical body”

Gud kunde alltså inte helt själv på egen hand skapa den nye Adam, utan detta måste ske genom att Gud verkade genom människan för att lyckas åstadkomma detta !!
——-

HaFo kommentar:

Det finns massor kvar av info från den mailskribent som tyckte att JDS – mailskribenten var helt vilset ute med falsk info.

Men det får räcka för nu!! kring vad Wommack, som JDS mailskribenten högaktar, står för och förmedlar av villfarelse!

HaFo
h HaFo Jan 1, 2013 – 12:58AM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Hallå igen JDS – mail skribenten!

Jag går in i Din text och gör kommentarer.


HaFo:

På min undran Om Du söker sanningen, så varför bejakar Du då trosförkunnelsens lögn om att Fader och Sonen och att Gud och människa skulle vara åtskilda i Kristi person = JDS!?

——-

Så svarar Du då JDS mailskribenten::

Harry placera inte in mig i något fack.

HaFo:

Hur ska man kunna undgå att göra det med Dina dubbla budskap. Å ena sidan säger Du Dig gå emot JDS, samtidigt som Du i nästa andetag, med vad Du framför, både bejakar och anammar JDS i form av att Fadern och Sonen och Gud och människa för ett ögonblick är åtskilda. Du för så fram en helt vilsen människas lära som Andrew Wommacks undervisning! Hur ska man då kunna få förtroende för vad Du framför!?
——

JDS mail skribenten:

”Det är ju det som är problemet, jag vet inte vilken tolkning jag skall bejaka ännu. Det är inte så enkelt som du vill påvisa, För det finns stöd för båda teorierna .

Jesus är inte längre Gud kommen i köttet, om Han är från Gud skild: detta är ju bar din tolkning och inget mera. Är inte allt möjligt för Gud?????”

HaFo:

Sluta med tolkningar och bara läs innantill från de Skriftens Ord som jag tillsänt Dig. Hur kan Du få det till att Jesus fortfarande är ”Guds fullhet lekamligen” om Jesus är skild från Guds gemenskap!??

JDS mail skribenten:

1Pet3:18 Så led också Kristus en gång för våra synder. Rättfärdig led han i orättfärdigas ställe, för att föra oss till Gud. Han blev dödad till köttet, men levandegjord genom Anden.

Varför står det levandegjord?? Som du säger summan av Guds ord är sant. Dina bibel ord och dom här bibelorden så blir det inte enklare att tolka.

HaFo:

VaRFÖR LÄSER DU INTE VAD JAG SKRIVER!? lÄS IGEN IGENOM INNEHÅLLET PÅ ”HÄFTET” ”KAN GUD DÖ, JESU KRISTI PERSON, DEN STORA STÖTESTENEN”. Där har jag besvarat Dina frågeställningar ovan!!
—-

JDS mail skribenten:

”Har en vän som jag nämnt för dig och som är verksam i New wine, som är en villfarelse enligt dig, han har liknande försoningssyn som dig.

Skickar med några tankar från en vän i Uppsala som nog är den mest bibelkunniga person jag känner.

Det var inte någon ”del” av Jesus som bar synden, utan det var hela Jesus, dvs personen Jesus. Personen Jesus bar vår synd och blev straffad i vårt ställe. Det lidande Jesus genomgick var ett lidande som inbegrep hela hans person, annars hade det inte varit ”Jesus” som led för oss utan tex ”Jesu kött” eller ”Jesu själ” som led.

Idén att Jesus dog andligt i meningen blev väsenskild från Fadern, är en villolära som inte har med kristen gudstro att göra. Personen Jesus ’dog’ för våra synder i meningen tog vårt straff på sig (Guds vrede föll över honom), men han förblev Guds evige Son och slutade aldrig vara den han alltid varit och alltid kommer vara.

HaFo:

Fint att Du har vänner som ser vem Jesus är och bejakar betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, men sen blir det knepigt med dubbla budskap igen. Här blir det till att hela Jesus dog, alltså att Jesus även dog andligen och skildes från Guds gemenskap, men så sägs det samtidigt så motsägelsefullt:

”Idén att Jesus dog andligt i meningen blev väsenskild från Fadern, är en villolära som inte har med kristen gudstro att göra. Personen Jesus ’dog’ för våra synder i meningen tog vårt straff på sig (Guds vrede föll över honom), men han förblev Guds evige Son och slutade aldrig vara den han alltid varit och alltid kommer vara.”

Hur kan man få frambära ett sådant dubbelt budskap och ändå få framgå som en kristen representant!? Det är för mig en gåta!!

HaFo h HaFo Jan 1, 2013 – 11:53PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


Angående ”Följetongen fortsätter”, åter igen å igen å igen, när det gäller ”JDS – mailskribenten”, så säger JDS – mailskribenten:

Min undran är kort och gott – alla som kritiserar Andrew Wommack, vad gör de för att förkunna och sprida evangeliet, vad gör de för att be för de sjuka, vad gör de för att förverkliga Jesu missionsbefallning. Den kristendom vi har i Sverige är medioker, det är väldigt mycket av teologi men väldigt lite av Andens kraft.

Hur vi kan be för de sjuka så att de blir friska, hur vi kan befria människor från onda andar, hur vi kan presentera och predika evangeliet så att människor kommer till tro – tycker jag är en mycket angelägnare fråga än att hudflänga en amerikansk predikant.
——–

HaFo:

Det är inte frågan om att hudflänga en amerikansk predikant, utan om att peka på, utifrån vad han förmedlar, så leder han människor till fördärvet! Denna falskhet från Wommack, är inte att förmedla evangeliet eller förverkliga Jesu missionsbefallning.

Sen visst, så är det angeläget att vi som kristna, kan be för de sjuka så att de blir friska, hur vi kan befria människor från onda andar, hur vi kan presentera och predika evangeliet så att människor kommer till tro.

Men det sker inte genom att likt Wommack och trosförkunnelsen, förmedla villfarelse, där fienden bedrar jämväl de utvalda genom tecken och under.

Vi ska presentera Bibelns Kristus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Då kommer även Gud att manifestera sitt ord genom tecken och under.Och då inte som ockulta manifestationer, där folk vajar som vindflöjlar i trance under fiendens plagiat och påverkan.

Det största undret sker när människor kommer till en sann tro på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset. Det största undret är att få sin synd förlåten, då när ”Gud var i Kristus och förenade/försonade världen/människan med sig själv. Gud tillräknar inte människan hennes synder” ( 2 kor. 5 : 17 – 21)

Detta därför att Kristus i sin person av Gud och människa förenade (”Guds fullhet lekamligen”) detroniserade syndens konsekvenser i sin syndfria, rättfärdiga och Gudomliga person, fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt kunde bära fram DET RENA – ENLIGT PROFETIAN I GT OFFERLAMMETS KROPP OCH BLOD. VILKET SÅ SKER I SIN FULLBORDAN PÅ KORSET.

Tänk att vad som igenom historien uttryckts via församlingen: Kristi kropp för Dig utgivet, Kristi blod för Dig utgjutet, idag har blivit så förvanskat så att folk inte ens kan läsa innantill längre:

Jag upprepar:

“Var och en ande som som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud, men var och en ande som inte så bekänner Jesus är antikrists ande…”

Vad är det då att bekänna att Jesus är Kristus kommen i köttet?

Svaret har vi Joh. Kap. 1 om hur Ordet var hos Gud och Ordet var Gud och hur Ordet vart kött. Alltså att Gud själv vart människa. Men inte bara vart människa, utan enligt Kol. 2: 9, så är Han, “all fullhet (=Guds fullhet) lekamligen”. Alltså fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt.

Den OUPPLÖSLIGT SAMMANSATTA ENHETEN från utrycket i GT. Om att Gud är: “Jag är Herren, Herren är en”: så förklarar Jesus dessa inbördes uppgifter och inbördes ordning i Joh. Kap. 14 – 17 , som en Gud i tre personer och tre personer i en Gud. Vi kan därmed inte behöva tveka över vem Jesus är! Menar Du att vi behöver vara tveksamma utifrån Skriften kring vem Jesus är?

Lika lite utifrån Skriften menar jag att vi behöver vara tveksamma kring betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset (Menar Du att vi behöver vara tveksamma kring vad Ordet här säger):

Jag håller i vart fall fast vid bekännelsen:

Kristi kropp för Dig utgiven.

Kristi blod för dig utgjutet.

Och grundar det från Skriften på följande textsammanhang:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga”
(Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.”
(Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen.

Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.”
(Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.”
(Hebr. 10: 9 – 10)

Ngn som invänder gentemot dessa Skriftens Ord?
——

Fick ett mail som mycket enkelt och klarsynt beskriver hur vilset ute JDS – mailskribenten är och hur självklart det är vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset.


Från mailet:

Nu har jag läst och försökt förstå vad det hela meningsutbytet går ut på…..mycket ord får fortfarande min hjärna att dansa mambo…

Det jag ser är att du Harry bara förmedlar ordet rätt och slätt som det är, du poängterar viktiga saker som andra kanske inte ens ha tänkt på.

Så lätt det är att förvanska ett budskap!!

Ja, det är viktigt att veta vilken Jesus man egentligen tror på…ska man följa rätt Jesus som måste man lära känna honom genom Bibeln inte gå och lyssna på förkunnare som pratar om det ena och om det andra.

Människor ”upplever” så mycket nu, men man måste hela tiden själv gå till roten vad Jesus egentligen sa och se om det stämmer.

Livet lär ju oxå oss en hel del genom prövningar vi får utstå så bilden av Gud förändras men det som aldrig förändras är att Jesus dog på Golgata, för att öppna vägen till Faderns himmel.

Nej, Jesus var aldrig skild från Fadern, Fadern var med honom hela tiden, även om Jesus fick känna hela världens synd innan han dog..han kanske kände sej övergiven för en lite stund, därför ropade han på Fadern, men Gud hade inte övergett honom ens då, för just innan han dog så var allt fullbordat.

Forts. från maillet:

Jag funderar över JDS-skribenten..Harry,du får gärna skriva dennes riktiga namn..om det nu är Kurt Lena Algot eller nåt. (Du får även använda mitt förnamn när du lägger ut nåt så blir det mer personligt.)

(HaFo kommentar:

Jag vill inte lämna ut JDS mail skribentens identitet, så länge han inte själv bett om det. Jag försöker vara diskret och inte lämna ut människor, utan koncentrerar mig på sakfrågorna oavsett varifrån de kommer. Du vill gärna att Ditt namn får framgå. Det kommer det då också att göra i slutet av det mail från Dig som jag återger).

Forts. från maillet:

Till denne (JDS-skribenten) vill jag bara säga: läs Bibeln från pärm till pärm, lyssna inte på en massa läror som florerar i vår värld idag.

Det fanns redan på Jesu tid falska läror som Jesus sa att lärjungarna skulle akta sej för och dessutom sade han att ” de som for fram med sådant så vore det bättre att få en kvarnsten runt halsen och fara ned i havets djup än att förleda en av de minsta.

Det är allvarligt att inte ha full koll på vad och vem man egentligen tillhör. Vägen är smal som går till himmelen så se då till att du förankrar dej i ordet, Guds eget ord inte en massa andra böcker.

Umgås med Herren genom bön och Guds ord. Försök inte bara vara en god kristen, en munkristen. Herren ser till våra hjärtan. Ingenting undgår honom! DET gäller oss alla!

Maria
h HaFo Jan 2, 2013 – 11:52PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


JDS mailskribenten fortsätter att bli alltmer irriterad och avslöjar fortsatt vilken frukt han egentligen förmedlar:

Harry skrev:

Sen visst, så är det angeläget att vi som kristna, kan be för de sjuka så att de blir friska, hur vi kan befria människor från onda andar, hur vi kan presentera och predika evangeliet så att människor kommer tro.
——-

JDS mailskribenten hettar nu riktigt till och visar sitt egentliga sinnelag:

”Lika lite som skriftlärda gjorde detta tror jag ni gör detta, Gå gärna in på Andrew Wommacks hemsida och titta på helande vittnesbörd i youtube format. Jag förstår ju att ni tror att det är satan som botar dödligt sjuka barn där.

Alla ni som är så säkra på att Andrew och jag är av villsna, kan ni peka på frälsning eller helande genom era ord eller förböner om ni ser tillbaka 10 år. Har någon döv, blind, lam, cancer sjuk fått hjälp genom era förböner??? ge mig några exempel, det är alltid trevligt med vittnesbörd. Det verkar som det är en hel del som är helt säkra på min villsenhet så ni skulle kunna komma med många helande vittnesbörd. Det är väl inte bara satan som gör sådant nu för tiden???

Om dom som är så villsna läromässigt funkar så bra i frälsning helande & ge fattiga hjälp till ett drägligt liv. så borde ni funka ännu bättre i detta. Detta är ju en lag, det trasiga funkar ju dåligt eller inte alls, det som är helt fungerar och producerar. GE MIG EXEMPEL SOM ÖVERTYGAR MIG.”
——–

HaFo:

Det är bra att JDS – mailskribenten alltmer avslöjar sitt sinnes egentliga andliga hemvist:

Irritation, fördömanden, nedlåtande insiunationer och fortsatt försvar för uppenbara förförelser via vad Wommack egentligen står för och förmedlar. Vilket är återgivet i inlägg ovan.

Undrar först över vad JDS – mailskribenten menar med ”vi mot dom”? Vilka vi och vilka är dom?
—–

Ja, jag kan vidare säga, att jag har varit med aktivt i sammanhang, där människor kommit till tro på Jesus, blivit helade till kropp och själ och blivit befriade från sataniska makter och även kommit in i ett mer kvalitativt socialt liv. Men det är inte vad som är mitt fokus och inget som ”jag vill briljera med eller se som bevis för ett sant evangelium”.

Mitt fokus är på vem Jesus är och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset, vilket blir förvanskat av såväl JDS – mailskribenten, såväl som av Wommack och av allsköns bråte i spåren av Branham och även trosförkunnelsen och dess företrädare (vilket jag pekat på ovan och på min hemsida, men som JDS – mailskribenten bara väljer att negligera och inte vill ta till sig – varför kan man ju undra!?)

——

Det ingår i den sista tidens avfall, som ska hälsa en annan, en i stället för Kristus, en falsk Messias, en falsk världsfrälsare välkommen, att människor ska bli bedragna genom tecken och under.

Där återfinns

”dom som är så villsna läromässigt funkar så bra i frälsning helande & ge fattiga hjälp till ett drägligt liv.”

Det falska plagiatet som manipulerar människor, skulle inte funka, utan att att det skenbart verkar som att här sker frälsning, helande och upprättande socialt.

Vi har inte med en fiende som är en idiot att göra, utan med en sinnrik fiende, som genom falska plagiat till sann kristen tro, bedrar människor till att gå förlorade. Och här står JDS – mailskribenten och hans ”trokämpe” Wommack på fiendens sida, med vad de förmedlar kring vem Jesus är och därmed förvanskar betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset!
———-

Fick för en tid sedan ett mail kring ”JDS – mailskribentens ilska”. Har avvaktat med att föra det vidare. Men tycker nu efter JDS – mailskribentens ”utbrott”, att det kan vara dags att föra detta mails innehåll vidare:

”Den uppenbara frenesi och ilska som ” JDS – mailskribenten” uppvisar i sitt försvar för Jds läran talar sitt övertydliga språk om vad det är som du har att konfrontera.

Att denna mailskribent också dessutom så pass tydligt egentligen faktiskt försvarar Kathryn Kuhlmans andlighet så bara ytterligare förstärker vad vi redan konstaterat, nämligen att de krafter som finns bakom och influerar ”mailskribenten” egentligen är svurna fiender till det sanna Evangeliet

Det som du helt riktigt har gjort är att du har pekat på det falska i Jds läran, och också samtidigt fört fram ett rent budskap som klart pekar på Jesu sanna identitet, blodet och försoningen

JDS – mailskribentens beteende och ordval, när han nedvärderar och misstänkliggör dig kan inte tolkas på annat sätt än att ”mailskribenten” aktar så mycket högre på och värdesätter den ockulta Jds läran, än vad han bryr sig om den sunda sanningen om det rena offret av Kristi kropp och blod

Och genom att försvara den mycket farliga och vettlösa fantasin som Jds läran är, så ställer han sig därmed i samma fotspår som tex E.W.Kenyon, detta vittnar om en inriktning, som bär rätt ner i fördärvet.

Slut från mailskribenten som ifrågasätter JDS – mailskribetens ilska. Förmedalat via HaFo
h HaFo Jan 3, 2013 – 9:58PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


JDS – mailskribenten åberopar ”vise män” i sitt försvar för JDS – läran:

Vis man 1 enligt JDS –mailskribenten:

”Vid sjätte timmen kom över hela landet ett mörker, som varade ända till nionde timmen. Solen döljer sitt ansikte. Naturen kläder sig i sorgedräkt. Och det fasansfullaste av allt är, att icke ens Fadersblicken genomtränger mörkret. Gud är tyst. Min Gud min Gud varför har du övergivit mig.

Fåfängt söker vi pejla djupet i försoningens hemlighet. den är och förblir en hemlighet för alla människotankar. Ja till och med änglarna spanade förgäves efter botten i denna bottenlösa ocean de vill förstå men kan det inte.”

HaFo:

Det är inte alls så att Bibeln låter oss sväva i ovisshet kring utropet av Jesus om Gudsövergivenhet och att vi skulle behöva sväva i ovisshet om försoningen, som varandes en hemlighet. Den är ingen hemlighet enligt 2 Kor. 5 :17 – 21. Där framgår att Jesus inte alls var övergiven av Gud, utan att ”GUD VAR I KRISTUS och försonade världen/människorna med sig själv. Han tillräknar inte människorna deras synder…”

Jesu nödrop på korset

Vid Jesu nödrop på korset prövas trosrelationen mellan Gud och människa i Kristi person till det yttersta.

Han frestas att inte vara lydig intill döden. Han hånas att nu minsann, Du är ju inte Guds Son som kan behandlas så här, Du är ju en syndare och Han frestas testa om Han som Guds Son bara kan kliva ned och slippa lidandet, eller har Han kanske missuppfattat allt och själv inbillat sig vara Guds Son.

Var är Guds välbehag. Allt är bara mörker och lidande i ett helvetiskt kval över den syndabörda som ligger tillräknad/lagd på Honom.

Utan förnimmelse eller synlig bekräftelse på en levande Gudsrelation i personen Kristus och bevarad enhet av Fader, Son och Ande i den ende Guden, jag ÄR Herren, när Han blir behandlad som syndaren som ska sona sitt brott, så åberopar Jesus Ps. 22.

Där vet han fortsättningen. Det är det halmstrå av förtröstan till Gud Han kan få ur sig och där framgår det att mitt i Jesu nödrop så är Gud och människa dock förenade i tro:

”Ty han föraktade inte den förtrycktes elände och såg inte på honom med avsky. Han dolde inte sitt ansikte för honom, när han ropade lyssnade han till honom” (Ps. 22:25).
—–

Eller som Jesaja uttrycker det enligt Folkbibelns fotnot i 53 vers 11:
”Genom den vedermöda hans själ har utstått får han se ljus och bli tillfreds. Genom Messias syndfria gemenskap med Gud (Jesus är fortfarande Kristi person) förklarar min rättfärdige tjänare alla människor rättfärdiga(segern över människans andliga död) och deras skulder är det som han bär (han är inte skulden utan bär den och betalar priset för den: offret av Kristi kropp och blod) .”

———-

Vis man 2 enligt JDS – mailskribenten (Lägger in mina kommentarer på flera ställen i texten):

“Men Herren lät allas vår missgärning drabba honom. Han blev gjord till synd för oss. Det står verkligen synd i grundtexten, inte syndaoffer. “

HaFo:

Detta är inte sant:

The Quest Study Bible, förklarar versen 2 Kor 5:21 så här:

”Hur blev Jesus synd? Gud gjorde inte den syndfrie Jesus till en syndare. Men Han gjorde så att Jesus tog på sig själv våra synder. Bibeln förklarar att där det står att Han gjorde Honom till synd, så kan det översättas med att Han gjorde Honom till ett syndoffer.”

Dakes Reference Bible, stadfäster också tanken om skuldoffer och Believers Bible Commentary säger:

”Vi måste avvisa varje tanke att Jesus Kristus på korset blir gjord till synd i faktisk bemärkelse till naturen. En sådan tanke är falsk. Våra synder lades på Honom, men de var inte i Honom. Det som skedde var att Gud gjorde Honom till ett syndoffer för oss.”

Albert Barnes i Notes on the New Testament:

”På grekiska står det, Han som inte visste av synd har Han gjort till ett syndoffer för oss. Om det var så att Jesus förtjänade straff, vilket Han skulle ha gjort, om Han var syndig till naturen, så skulle det inte ha varit till någon vinning med Hans lidanden. Om kungörelsen att Han blev gjord till synd, inte innebär att Han hade synd i sig själv och skyldig, så innebär det att Han var ett syndoffer. Ett offer för våra synder.”

——

Den senare delen av 2 Kor.5:21, visar vad som menas med att Jesus blev till ett med synden.

”för att vi genom honom skulle bli till ett med Guds rättfärdighet.”

Vi vet utifrån Rom. 3 – 5 kap. att den troende inte får en faktisk rättfärdighet i sig själv, till sin egen natur, utan att det handlar om en tillräknad rättfärdighet från Gud, av nåd, genom tro, på grund av Jesu förtjänst. Människan räknas rättfärdig.

Genom vilken förtjänst? Jo, som människans representant uppfyllde Jesus lagen och Guds vilja i människans ställe. Gud kunde fälla en rättfärdiggörelsedom över människan. Räknad rättfärdig för Kristi skull, av nåd, genom tro. Hur?

Jo, ”så ska ock genom en endas lydnad de många stå som rättfärdiga.” (5:19)
Vi blir i den här tiden som troende tillräknade Kristi rättfärdighet i en domsakt utanför människan på grund av ställföreträdarens Kristi rättfärdighet.
—–

Forts. Enligt vis man 2:

“Därmed är också sagt att han till den så milda grad skulle varva ett med all världens syndamängd att han kunde kallas idel synd. Han blev gjord till själva synden. All synd var samlad i honom och därför drabbades han av Guds vrede, all *******s grymhet och all satans makt.”

HaFo:

Som visats ovan, så är inte Jesus synden i sig själv, utan är tillräknad människans synd. Det är en väldig skillnad. Ja, skillnaden mellan att Jesus är Guds Son på korset, eller är en från Gud skild, andligt död människa, som då skulle bära fram ett orent offer av en människa skild från Gud (JDS).
——

Forts. Enligt vis man 2:

“När Gud kastade allas vår synd på honom, sade han: Du skall var det som alla människor- från tidens början tills dess slut har varit.”

HaFo:

Var står detta nånstans i Bibeln? Nej, det står att “rättfärdig dog han för orättfärdiga”. Dog Han rättfärdig, så är Han inte där på korset “allt vad alla människor från tidens början till dess slut har varit”.

Och det är det som är vår räddning, att vår andre ställföreträdare Kristus, inte blev lika misslyckad som Adam. Utan att Han kunde i sin syndfria, rättfärdiga Gudomlighet förena/försona Gud och människa i Guds jordiska kropp (“All fulhet lekamligen”) och därmed kunna bära fram offret av GUDS RENA OFFERLAMM:

Jag upprepar:

“Var och en ande som som bekänner att Jesus är Kristus, kommen i köttet, han är av Gud, men var och en ande som inte så bekänner Jesus är antikrists ande…”

Vad är det då att bekänna att Jesus är Kristus kommen i köttet?

Svaret har vi Joh. Kap. 1 om hur Ordet var hos Gud och Ordet var Gud och hur Ordet vart kött. Alltså att Gud själv vart människa. Men inte bara vart människa, utan enligt Kol. 2: 9, så är Han, “all fullhet (=Guds fullhet) lekamligen”. Alltså fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt.

Den OUPPLÖSLIGT SAMMANSATTA ENHETEN från utrycket i GT. Om att Gud är: “Jag är Herren, Herren är en”: så förklarar Jesus dessa inbördes uppgifter och inbördes ordning i Joh. Kap. 14 – 17 , som en Gud i tre personer och tre personer i en Gud. Vi kan därmed inte behöva tveka över vem Jesus är! Menar Du att vi behöver vara tveksamma utifrån Skriften kring vem Jesus är?

Lika lite utifrån Skriften menar jag att vi behöver vara tveksamma kring betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod på korset (Menar Du att vi behöver vara tveksamma kring vad Ordet här säger):

Jag håller i vart fall fast vid bekännelsen:

Kristi kropp för Dig utgiven.

Kristi blod för dig utgjutet.

Och grundar det från Skriften på följande textsammanhang:

”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP,genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga”
(Kol. 1:22)

”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.”
(Joh. 6:51)

”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod. Ty han är vår frid, han som av de båda har gjort ett och brutit ned den skiljemur, som stod emellan oss, nämligen ovänskapen. Ty I SITT KÖTTgjorde han om intet budens stadgelag, för att han skulle av de två i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.”
(Ef. 2: 13 – 16)

”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.”
(Hebr. 10: 9 – 10)

Ngn som invänder gentemot dessa Skriftens Ord?
——

Forts. Enligt vis man 2

“När nu medlaren på det sättet bar all världens synd kom också all lagens förbannelse över honom d.v.s all den heliga vrede all den onåd och pina som världens synd hade förtjänat.”

HaFo:

”En förbannelse för vår skull”

Gal. 3:13 ska inte tolkas utifrån tanken att ”Jesus miste sin Gudastatus för att människan skulle få tillbaka sin Gudastatus” (JDS). Det är en tanke, som inges av samme orm, som på fallets dag i förtäckta ord och med en blandning av sant och falskt av vad Gud hade sagt, lockade med att ni kan bli såsom Gud redan nu.

”Lagens förbannelse” är att den inte kan rädda oss till gemenskap med Gud därför att vi aldrig som ”syndens slavar” kan uppfylla dess krav.

Kristus friköpte oss från denna förbannelse, genom att i människans ställe uppfylla lagen, så att Gud kunde fälla en rättfärdiggörelsedom över människan och tillräkna henne Kristi rättfärdighet på grund av ställföreträdarens uppfyllelse av lagen.

”Kristus är slutet på lagen som frälsningsväg” när Han förenar, försonar Gud och människa i sin jordiska kropp. Tack vare lydnaden miste Han aldrig sin Gudastatus och därmed besegrade vår ställföreträdare Kristus människans andliga död, därigenom att den aldrig sker i Honom som Kristi (Gud och människa förenade) person och jordiska kropp.

Jesus ”blev en förbannelse” och räddade människan till gemenskap med Gud, när Han tillräknas människans synd och blir behandlad som om Han vore syndaren som ska sona sitt brott.

Mitt genom ”denna förbannelse” står det att ”Gud var i Kristus och försonade”.

——

Forts. Enligt vis man 2

“I samband med det som skedde på korset hade nu också döden sin slutuppgörelse med livet. Den härskade med oinskränkt makt över hela världen. Och nu vände den sig med all makt mot Kristus för att besegra och uppsluka honom. Det såg också ut, som om den hade lyckats, när Kristus med starka rop gav upp andan. MEN det eviga livet som var i Jesus fanns där också, när han lät sig besegras och dödas av döden. Och det var detta liv som besegrade döden.”

HaFo:

Här vänder så vis man 2 på klacken och säger emot vad han tidigare talat om Jesus som gjord till verklig synd och skild från Gud (dubbla budskap är alltid bedrägliga).

Kan bara hålla med de 2 sista meningarna, som är diametralt tvärt emot vad vis man 2 tidigare ovan förmedlat:

“MEN det eviga livet som var i Jesus fanns där också, när han lät sig besegras och dödas av döden. Och det var detta liv som besegrade döden.”

När mänsklighetens synd tillräknades Jesus, så detroniserades den i Kristi syndfria rättfärdighet och Gudomlighet. Det eviga livet i Kristus = Guds liv, besegrade syndens konsekvenser och förenade Gud och människa, så att Kristus kunde bära fram det RENA offret av Kristi persons kropp och blod.
——-

Jag tycker att jag åtminstone i den ena av texterna känner igen ord av Lewi Pethrus. Ord som jag, som sagts tidigare hört (utan bekräftelse), att han senare tagit avstånd ifrån. Oavsett, så var det då ett både slarvigt, okunnigt, ej genomtänkt och dubbelt budskap.

När jag upptäckte att Pethrus var den som lanserade den numer väl dokumenterade villoläraren Branham, så har jag tappat snart sagt allt förtroende, för att han skulle ha varit den Guds man som alla ville och vill göra honom till.

Georg Gustavsson varnade Pethrus för att vad Branham förmedlade var galet. Men Pethrus lyssnade inte till Georg. I backspegeln kan man konstatera att Georg hade rätt och Lewi fel. För vildare villolärare än Branham är nog svår att finna och han är den som inspirerat till de flesta villoläror idag på den andliga arenan, alltfrån Latter Rain fram via alla de företeelser efter Branham som jag tidigare visade på, fram till Kingdom now, Bentley och Floridaväckelsen, som sprids som en farsot, med avfall igenom kristenheten.

Ett avfall som ska förbereda en annan, en istället för Kristus, en falsk Messias, en falsk världsfrälsare in på arenan.

HaFo
h HaFo Jan 4, 2013 – 11:37PM Re: Vem är Jesus och betydelsen av offret av Kristi persons kropp och blod


JDS – mailskribenten återkom med följande kommentar angående:

”Vid sjätte timmen kom över hela landet ett mörker, som varade ända till nionde timmen. Solen döljer sitt ansikte. Naturen kläder sig i sorgedräkt. Och det fasansfullaste av allt är, att icke ens Fadersblicken genomtränger mörkret. Gud är tyst. Min Gud min Gud varför har du övergivit mig.

Fåfängt söker vi pejla djupet i försoningens hemlighet. den är och förblir en hemlighet för alla människotankar. Ja till och med änglarna spanade förgäves efter botten i denna bottenlösa ocean de vill förstå men kan det inte.”
—-

JDS – mailskribenten:

”Du kan ju inte påstå att det här är värsta jds förkunnelsen, trodde faktiskt inte att du skulle anmärka så mycket på denna skrift.”

HaFo:

Jag upprepar en del av vari mina reaktioner berodde på, så kanske det klarnar, varför det fanns anledning att reagera på denna text, som gör försoningen till en hemlighet och som även tvärtemot Skriften säger att Gud är tyst UTAN EN FORTSÄTTNING vid Jesu nödrop om Gudsövergivenhet på korset:

Det är inte alls så att Bibeln låter oss sväva i ovisshet kring utropet av Jesus om Gudsövergivenhet och att vi skulle behöva sväva i ovisshet om försoningen, som varandes en hemlighet. Den är ingen hemlighet enligt 2 Kor. 5 :17 – 21. Där framgår att Jesus inte alls var övergiven av Gud, utan att ”GUD VAR I KRISTUS och försonade världen/människorna med sig själv. Han tillräknar inte människorna deras synder…”

Jesu nödrop på korset

Vid Jesu nödrop på korset prövas trosrelationen mellan Gud och människa i Kristi person till det yttersta.

Han frestas att inte vara lydig intill döden. Han hånas att nu minsann, Du är ju inte Guds Son som kan behandlas så här, Du är ju en syndare och Han frestas testa om Han som Guds Son bara kan kliva ned och slippa lidandet, eller har Han kanske missuppfattat allt och själv inbillat sig vara Guds Son. Var är Guds välbehag. Allt är bara mörker och lidande i ett helvetiskt kval över den syndabörda som ligger lagd på Honom.

Utan förnimmelse eller synlig bekräftelse på en levande Gudsrelation i personen Kristus och bevarad enhet av Fader, Son och Ande i den ende Guden, jag ÄR Herren, när Han blir behandlad som syndaren som ska sona sitt brott, så åberopar Jesus Ps. 22.

Där vet han fortsättningen. Det är det halmstrå av förtröstan till Gud Han kan få ur sig och där framgår det att mitt i Jesu nödrop så är Gud och människa dock förenade i tro:

”Ty han föraktade inte den förtrycktes elände och såg inte på honom med avsky. HAN DOLDE INTE SITT ANSIKTE FÖR HONOM, NÄR HAN ROPADE LYSSNADE HAN TILL HONOM” (Ps. 22:25).
—–

Eller som Jesaja uttrycker det enligt Folkbibelns fotnot i 53 vers 11:
”Genom den vedermöda hans själ har utstått får han se ljus och bli tillfreds. Genom Messias syndfria gemenskap med Gud (Jesus är fortfarande Kristi person) förklarar min rättfärdige tjänare alla människor rättfärdiga (segern över människans andliga död) och deras skulder är det som han bär (han är inte skulden, utan bär den och betalar priset för den: offret av Kristi kropp och blod) .”
——

HaFo:

Detta verkar vara ett ämne som engagerar människor. Fick ett mail med denna uppmaning vilken jag så förmedlar:

“Tipsa gärna JDS- mailskribenten om följande länk.

Jesus sann Gud och sann människa.”

http://bibelfokus.se/Jesus_sann_Gud
——-

Fick även ett mail med anledning av ett tidigare inlägg i detta ämne och då kring helande som vidrördes:

”Liten fundering som inte får glömmas bort:

Hur man ber för sjuka etc. Det är absolut inget vi kan lära oss (tex. på helandeskolor eller kurser) Trosrörelsen och new age kör med metoder. Men allt är bara nåd. Tack och lov.”

HaFo:

Håller helt med denne mailskribent!

Jag tar det ända tillbaka till att helande skulle grunda sig på människans tro enligt trosförkunnelsen. Medan Guds helande är en oförtjänt nåd från Gud, som vi inte kan dra till oss med nån slags trosprestation.

Tro är ingenting människan kan prestera själv. Jag kan sitta i timmar och försöka tro på Jesus. Det händer ingenting. Jesus är trons hövding och fullkomnare står det. Han är tron i sig själv. Han är också föremålet för vår tro. Tron är alltid kopplad till Jesus.

När Jesus blir föremålet för vår tro och vi sätter vår förtröstan till Hans person och verk för oss och vi börjar umgås med Honom. Då börjar Hans tro att strömma över oss, så att vår vetskap om Honom växer till en förvissning. Tron blir till en övertygelse om ting, som vi inte ser. Ändå vet vi att det är verkligheter. Att Jesus är verklig, påtaglig och reell.

Tron är inte en tro på våra upplevelser. Tron är inte en tro på Guds kraft. Tron är inte en tro på tecken och under. Tron är inte en tro på tron.. Tron är alltid kopplad till Jesus, vars person, är föremålet för vår tro.

Tro är den avslappnade förtröstan till och relationen, kommunikationen och umgängelsen med Jesus. Inget tal om tro, får föra fokuseringen bort från Jesu person. Där i umgängelsen med och fokuseringen på Jesu person och verk, finns upplevelserna, Guds kraft, tecken och under. På rätt sätt och på Guds tid.

Tro och bekännelse, är ingen magisk formel, för att åstadkomma stordåd. När vår tro är riktad till Jesus på korset och Jesus på tronen, kan Han, när det är Hans rätta tid och på Hans rätta sätt, manifestera sin närvaro, genom att göra stordåd.

Det är då inte vår stora tro, som åstadkommit detta. Utan att vår tro, hur liten den än är, var riktad till Honom, som har all makt i himmel och på jord. För Honom finns inga begränsningar. Han är Herre. Men Han agerar aldrig emot det skrivna Ordet. Som Han själv har sagt skall evigt bestå och gälla. Ingen får dra bort eller lägga något till det skrivna Ordet. Där finns trons referensmall.

”Tron kommer av predikan och predikan i kraft av Guds Ord”. Skriften och Jesus – det levande Ordet tillsammans, är trons ursprung. ”Summan av Guds Ord är Sanning”. ”Sanningen ska göra er fria”. Tillsammans med Skriften och tillsammans med Jesus – det levande Ordet, kan den naturliga människan finna sin frihet.

JESU NAMN

Det finns i Bibeln många namn på Jesus. För att uttrycka vem Han är. Vilken uppgift Han hade då, har idag och i framtiden. Han är alltid densamme Jesus.

Det är densamme Jesus som uppstår, som den Jesus som hängde på korset och även var till innan jordens rund var lagd. Jesus är den Levande Gudens Son, med namnet Jesus, före människoblivandet, under jordevandringen och efter uppståndelsen. (Joh. kap. 1; kap. 14 – 17)

Hans fysiskt dödliga, jordiska kropp, genomgår i uppståndelsen en förvandling till den odödliga ”härlighetskropp”, som Han hade före sitt människoblivande och transformeras i ”himmelsfärden” till den tillvaro, varifrån Han kom.

Jesus är densamme GudaSonen ( i Guds sammansatta enhet, en enhet av Fader Son och Ande i den ende Gudens person av ”Jag är Herren, Herren är en” från evighet till evighet, med namnet Jesus. Inkarnerad för att återlösa människan. Sen transformerad tillbaka. Hela tiden densamme Jesus. Oskiljaktigt förenad med sin Fader (”Jag och Fadern är ett”). Hela tiden.

Namnet Jesus, som också uttrycker Hans personlighet och uppgift, kan aldrig skiljas, från Hans person. Hans person och namn följs alltid åt. Det är bara Han som kan ha namnet Jesus. Med den innebörd som Bibeln gett Hans namn.

Det är namnet över alla andra namn. Det namnet, med den innebörden, ger inte Gud till någon annan. Det namnet följer inte med som en egen natur in i den troendes egen ande (människans egen ande är hennes eget liv som gör henne till en levande varelse av kropp och själ) vid pånyttfödelsen. Namnet Jesus bär bara Jesus själv – med den Bibliska innebörd det namnet har.
—-

Nu tecknar Bibeln emellertid att Jesus kan låna ut sitt namn till den troende. Så att den troende kan agera å Jesu vägnar. I Hans namn. I Jesu namn. Men vi får aldrig förledas att tro, att vi därför, mekaniskt i alla lägen, på ett stereotypt sätt, kan använda Jesusnamnet som en magisk formel.

Vi behöver precis som i Jesu förhållande till Fadern kunna säga: ”Jag gör allenast vad jag ser Fadern göra”. Det är i det underordnade tillståndet till Jesus, där vi bara gör det vi ser Honom göra, som Han kan anförtro oss att verka i Hans namn och det kan ske rätta saker i andevärlden.

När vi i relationen och umgängelsen med Jesus och Hans skrivna Ord, gör det vi ser Jesus göra. Då kan Han låna oss sitt namn. Så att vi kan verka i en annans namn. I Jesu namn. Då kan Han attestera och skriva under med sitt eget namn. Med sin egen auktoritet, verkställer och bekräftar Han då, med sin egen kraft, agerandet.

Jesus har inte delegerat, en egen andlig auktoritet till oss, att använda Hans namn. Det sker idag ett missbruk av Guds namn. Genom ett ofta förekommande mekaniskt rabblande av i Jesu namn. Det är inget, som Han skriver under med sitt namn på.

Att bara se vad Jesus gör och därför använda Hans namn och räkna med att Han själv skriver under agerandet, kan hända oss från stund till stund. Ibland gör vi det. Ibland inte. När vi gör det ska vi agera i Hans namn, i förtröstan på den Han är, på tronen. Inte vad vi är i oss själva.
—–

GUDS KRAFT

Vi får som kristna vara beredda på, att fungera, med Jesu Kraft från tronen tillgänglig. Under Hans ledning. På Hans erbjudande. Genom att se upp på Hans auktoritet på tronen. I Hans lånade namn. I Jesu namn få förmedla Hans kraft, hälsa och tillbakadrivande av fienden från Guds territorium.

Men då är det hela tiden Han som verkar utifrån sin tron i himmelen. Ingenting som kommer inifrån oss själva. Vi äger ingen auktoritet att i oss själva agera i den andliga världen. Det finns bara en, med egen himmelsk auktoritet och kraft. Det är Jesus Kristus själv. Just därför att Gud i uppståndelsen och upphöjelsen av Jesus till tronen, bekräftat att Jesus är Kristus. Med all makt i Himmel och på jord.

När den kristne agerar, i kärlek, i den andliga världen, är det viktigt, att det är Jesus som blir stor, dyrbar och ärad. Att Guds kraft, får fullkommnas i människans svaghet. Att ”lerkärlet” bara låter ”skatten”, återspeglaJesu verkan från tronen i Himlen.

Guds Ord säger, ”att kraften ska befinnas vara Hans och inte något, som kommer från oss själva”. Jesus säger att ”mig förutan, kan ni inget göra”.

Det är Jesu allsmäktiga kraft från tronen i Himlen som verkar. För denna Jesu kraft finns inga begränsningar.

Helande

När man reagerar på det felaktiga i Trosförkunnelsens undervisning och överfokusering på helande, möts man ofta av frågan om man inte tror att Gud vill och kan hela. Frågan är fel ställd och inte alls vad det handlar om. Gud både vill och kan hela.

Trosförkunnelsens utgångsläge för helande är däremot falskt, genom att det sker utifrån läran att människan genom pånyttfödelsen äger syndfrihet, full hälsa, gudomlighet och Guds tro i sin egen ande, i sig själv. Deras enda, hela och rätta identitet och personlighet enligt deras lära. Det är enn konsekvens av den falska människosynen kopplad till den falska JDS – läran och påstådda pånyttfödelsen av Jesus i dödsriket och att människan i sin pånyttfödelse äger samma position och konstitution som Jesus.

Deras teologi är ju, att så enbart ta emot uppenbarelsekunskapen om detta till sin egen ande. Gud kommunicerar ju bara med anden och man ska inte lyssna till sinneskunskapen som kommer från djävulen.

Lösningen blir att lära sig leva i sin egen ande, som är rättfärdig, gudomlig, syndfri, fylld av Guds hälsa och tro. Den egna anden (som ju naturligtvis i det förvillande språkbruket, kallas Guds Ande, men man syftar på den egna anden, som blivit skapad till likhet med Gud) ska nu ta kontrollen över själ och kropp och så ska de aldrig vara sjuka. De är ju nu denna tidsålders gudar och ska ta kontroll över andra människor själar och kroppar och göra dem friska. (Självförgudning ala ”vi är gudar – läran”)
—–

Det är här alltså inte frågan om Guds helande, utan ett narrspel av fienden, för att genom ockulta manifestationer och ett tillbakadragande av sjukdom, när människan försöker frigöra sin egen obefintliga gudomlighet i sin egen ande, vilseleda människan ur andlig synvinkel. Så att hon ska börja följa och förlita sig på en villoande, istället för Guds Ande.

Gud både vill och kan hela, även i den här tiden, men inte mekaniskt, stereotypt på kommando. Helandet är ingen rättighet utan ett nådesingripande av Gud på grund av Jesu förtjänst. Alltid förknippat med Hans sätt och på Hans tid, där vi överlämnar frågan i Hans allvetande och allseende händer, som har hela perspektivet. Löftet om det totala, slutliga helandet på alla plan är förknippat med förvandlingen in i evighetens värld.

I dagens undervisning om helande, är det egentligen inte Gud som helar, utan människan själv, som genom sin egen gudomlighet, som denna tidsålders gud, ska erövra tillbaka hälsan från djävulen som stulit den.

Hagin säger att man inte ska be Gud om helande, utan själv kommendera fram helandet. Att Gud har överlämnat detta till människan själv, nu när hon blivit denna tidsålders gud och ska erövra tillbaka det djävulen stulit – deras hälsa.

Kanske är det inte alla i Trosrörelsens egna led, som egentligen förstått, att den lära de börjat anammat, ser så ut. Men det går inte att börja bejaka en lögn – och villo – ande och komma rätt i slutändan. Även om man startade ut rätt.

Frågan är alltså fel ställd om Gud vill och kan hela. Den är bara ämnad att skapa förvirring och få det att framstå som att den, som inte bejakar Trosförkunnelsens helandelära, inte ser och tror på Guds löften, utan är fylld och drivs av otro.

Gud fördelar Den Helige Andes övernaturliga gåvor, i sin församling, för de olika tjänster, funktioner och uppgifter lemmarna i ”Kristi Kropp”, församlingen har. För att uppbygga ”Kroppen” med det bistånd var led giver, som är avmätt med en kraft, efter var särskild dels uppgift. Gud rustar en del, genom den Helige Ande, även för speciell helandetjänst.

Men detta är något helt annat än när Trosförkunnelsen lär att alla i pånyttfödelsen blir skapade till likhet med Gud i sin egen mänskliga ande. I deras lära, människans enda, hela och totala identitet och personlighet. Att de får sin ande utbytt mot en egen gudomlig ande. En ny människa som aldrig funnits förut blir till, med en egen gudomlig, syndfri, rättfärdig och helt frisk ande, som ska ta kontroll över själ och kropp.

Då är de aldrig sjuka, eftersom deras egen ande har full gudomlig hälsa. De ska då återerövra det djävulen stulit, hälsan, också åt andra människor, genom att med sin egen gudomliga ande ta kontrollen över deras själ och kropp och därigenom göra dem friska. Summan blir ju då, att det är människan själv som genom sin egen gudomlighet, ska göra människor friska.
—–

Detta falska lärosystem är dolt bakom ett kristet språkbruk, med annan betydelse bakom orden, så att människor får svårt att se, att detta är egentligen kontentan av trosförkunnelsens helandeförkunnelse.

Människor är idag så fokuserade på under och tecken, så när något övernaturligt händer, så kopplar man det direkt till, att om det fungerar, så måste det vara Gud bakom. De kollar inte upp, utifrån läran, vilken källan är, duperas av det kristna språket och förstår inte, att de är utsatta för fiendens narrspel, med ockulta manifestationer, för att vilseföra människan, för att så kunna genomföra det avfall, som ska hälsa en annan, en istället för Kristus – en falsk Messias och falsk världsfrälsare välkommen.

HaFo